20 Mart 2024 Çarşamba

Böğürtlen Dumanında Güney Rock!



Geçtiğimiz hafta grubun bateristi Brit Turner'ın ölüm haberiyle Blackberry Smoke grubundan haberdar olacaktım. Üstelik 57 yaşında hayata veda eden baterist grubun Şubat ayında çıkan yeni albümünde de yer almaktaymış. Tabi hemen "Be Right Here" ismini taşıyan bu albümü  merakla dinlemeye koyuldum. Karşıma harika bir Southern Rock örneği çıkınca da kulağımı pek ayıramadım, doğrusu. 

ABD'nin Güney eyaletlerinde yapılan Southern Rock ister istemez insana albenili geliyor, Georgialı Blackberry Smoke da bu ilgiye mazhar olanlardan. 

"Be Right Here" , Amerikalı rock grubu Blackberry Smoke'un 16 Şubat 2024'te yayınlanan sekizinci stüdyo albümü.  3 Mart 2024'te ölen davulcu ve grup kurucu ortağı Brit Turner'ın da son albümü olmakta. 

Yapımcılığını  Dave Cobb'un üstlendiği albümde Blackberry Smoke kadrosu şu şekilde oluşuyor:  Charlie Starr (vokal, gitar), Brandon Still (klavye), Paul Jackson (gitar, vokal), Richard Turner (bas, vokal) ve Brit Turner (davul). Şarkıların büyük çoğunluğu vokalist ve gitarist  Starr tarafından yazılırken, diğer elemanlarda ortak katkı vermiş.  Albümdeki konuk  müzisyenler ise şöyle sıralanmakta:   Preston Holcomb (davul), Benji Shanks (gitar) ve The Black Bettys (vokal) .

"Be Right Here" albümü "Dig A Hole" ile açılıyor.  klavyeci Brandon Still ile gitarist Charlie Starr'ın ortak bestesi olan bu parça öylesine güçlü ki adeta bir parça ile albümün tamamına kredi verebilirsiniz diyebilirim. Eğer bu yazıyı okuyanlar arasında cover'lardan oluşan   repertuara sahip bir bar grubunuz varsa bu parçayı yorumlayın derim, miletin çok seveceği konusunda garanti verebilirim.( Bu arada beni de çağırmayı unutmayın derim) 

Akustik gitarla harika bir giriş yapan "Hammer And The Nail" sonradan coşarak harika bir tempo yakalıyor. Bu arada piyano tınısı harika bir enerji katıyor. Gitar ve basların çılgın rifflerinde çok güzel bir akış sergileniyor. Bu arada davula baktığımızda da Brit Turner'ın ağır bir kayıp olduğunu da anlıyoruz.   

"Like it Was Yesterday" ile devam ediyoruz ve gitarların ikili helezonları dikkat çekiyor.  Ardından gelen "Be So Lucky" hız kesmeden müzikal başarıyı sürdürüyor. Country havasında "Azalea"  ve ardından gelen "Don't Mind If I Do" ile Blackberry Smoke'un sert tınısına tekrar dönüş yapıyoruz.  

"Watcha Know Good",  " Other Side Of The Light", "Little Bit Crazy" ile devam eden albümde gerçekten boş parça yok. Ve finali harika bir balad olan "Barefoot Angel" ile yapıyoruz. 

 Blackberry Smoke ile tanışmak benim için gerçek anlamda bir kazanç oldu diyebilirim. İkili gitar kullanımları, vokalin ustalığı ve klavyede yer alan Brandon Still  ilk anda tuttuklarım oldu. Ölen davulcuları Brit Turner da gerçekten büyük bir kayıpmış. Southern Rock seviyorsanız bu tarzın tüm büyüleyiciliği bu grupta var diyebilirim. Lynyrd Skynyrd ve Allman Brothers'ın geleneğine sahip ama bir o kadar da kendi tarzına sahip bir müzik yapıyor, Blackberry Smoke. 

Güney Rock'ın dayanılmaz ağırlığı böyle bir şey, cazibeye kapılmamak imkansız, yapacak bir şey yok. 

Aptulika




 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...