7 Mart 2024 Perşembe

"Progressive Rock Sitesi: PROGTURK" yazısına TEKZİP !



Perşembe günü yayınladığımız, "Progressive Rock Sitesi: PROGTURK" isimli yazıda ülkemizdeki progresif rock dinleyicisinin hem müzik hem de kültürel olarak bir araya geldiği bir siteye yer vermişti. Meral Akman'ın site kurucuları ile yaptığı röportajlarla oluşan bu yazı böylesi bir çabayı geniş çevrelerle buluşturmayı amaçlıyordu.  

Prog Turk'ün yaptığı paylaşımları ve progresif rock üzerine sanatı da baz alan yazılarını ben de ilgiyle takip ettiğim için bu yazı beni de çok mutlu etti. 

Ancak bugün Gökhan Reçel tarafından gelen bir yazı  bir tekzip yapılması gerektiğini bana düşündürdü. Bu nedenle Gökhan Reçel'in yazısına yer vermek istiyorum. 

Evet... noktasına, virgülüne dokunmadan Gökhan Reçel'in tekzip ( ya da düzeltme) yazısına yer veriyorum:

 

"Selamlar ben site kurucularından Gökhan Reçel... Yazı için emeği geçenlere yine de bir eyvallah demekle beraber, bizim yönetim olarak onayladığımız taslağa burada uyulmadığını , orijinal taslakta yer alan siteyi kuran Anıl ve Muhsin'in vahim bir hatayla adının anılmadığını, fotoların özellikle başta ben olmak üzere site kurucularının olmadığı karelerin özenle ( !) seçildiği, bunun aksine siteyi terk etmiş, alternatif mecralar kurmuş, aleyhimize sağda solda söylemlerde bulunmuş bazı kişilerin yine özenle ( ! ) seçilerek yer aldığı karelerin art niyetli şekilde yazıya konduğunu, bunu da bizzat benimle olan geçmişteki bir kişisel husumeti sebebi ile Meral hanımın objektif davranmayıp, işine duygularını karıştırarak yaptığını düşünüyorum. Bu şekliyle bu yazıyı başta şahsım adına Progturk'ü nesnel şekilde tanıtan bir yazı olarak görmeyi reddediyor ve gerekli fotoğraf düzenlemeleri yapılmadan ve kurucuların ismi konmadan bu yazıyı Progturk facebook sayfasında paylaşmayacağımızı beyan ediyorum..."

 

Gökhan Reçel yazısı bu şekilde ve Progturk'u facebook'ta ilk gördüğümde onun faal olduğunu biliyodum, bu yüzden düzeltme yazısını yayınlamayı doğru buldum. Ancak yazının sonunda, "gerekli fotoğraf düzenlemeleri yapılmadan ve kurucuların ismi konmadan bu yazıyı Progturk facebook sayfasında paylaşmayacağımızı beyan ediyorum..." demesine gelince haklıdır ama Progturk sayfasında yayınlanıp, yayınlanmaması benim pek umrumda değil, bu düzeltmeye yer verdiysem bir yanlışlık olmasın diyeydi. 

 

Gökhan Bey'in yazısının ardından Progturk yöneticilerinden İrfan Ertan'ın da bir yazısı geldi. Ertan yazının sonrasında da Gökhan Bey'in yazısında bahsettiği bizim yazımızda olmadığını söylediği fotografları da göndermiş. Onları da yazının sonunda yayınlayacağım. 


Şimdi de İrfan Ertan'ın yazısına yer veriyorum:

"Selamlar, ben grup yöneticilerinden İrfan Ertan. Yazı için emeği geçenlere ve sitede yayımlayanlara teşekkür etmekle birlikte benim de bir iki eleştirim olacak.  Gökhan Reçel'in de belirttiği gibi sayfanın kurucularından Anıl Okay ve Muhsin Güllü'nün isimlerinin silinmesi vahim bir hata (!). Bir diğer nokta ise fotoğraf seçimlerinin kasıtlı olarak belirli fotoğraflar arasından yapılması ve seçilen fotoğraflarda grubun adeta simgesi olan Gökhan Reçel'in neredeyse hiç olmaması... Ben de bahsettiğim konularda değişiklik yapılmasını rica ediyorum."


Durum bu şekilde ve her iki yazıyı da yayınlamayı gerekli buldum . Şimdi de İrfan Bey'in gönderdiği fotoğrafları yayınlıyorum. 















ProgTurk yazısıyla yapılan tekzip bu şekilde. Cevap hakkı doğanlar da olursa yer veririm ama iyi bir oluşumu gene bize özgü olan alışkanlıklarla çorbaya döndürmeyelim derim.  



1 yorum:

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Rock ruhunun gerektiği gibi hareket edeceğinden hiç şüphem yoktu Aptül Abi...

hakikat için kendi adıma teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...