3 Mart 2024 Pazar

ALICE COOPER'ın 190 Milyon Yıllık Fosili

 


Yeni bulunan bir fosile, Alice Cooper'a ithafen  Serpula alicecooperi adı verildi . 

190 milyon yıl önce yaşayan bir tür deniz solucanı olan Serpula alicecooperi fosili, jeolog Mette Hoftstedt tarafından Danimarka'nın Bornholm Adası'ndaki 190 milyon yıllık Hasle Kumtaşı'nda bulundu ve incelenip tanımlanması için Danimarka'daki Geomuseum Faxe'deki araştırmacılara teslim edildi. Daha sonra fosili  Çek Cumhuriyeti Prag Doğa Tarihi Müzesi'ndeki bilim insanları  tesbit ettikten sonra Alce Cooper'dan yola çıkarak bu ismi vereceklerdi.  

Bulunan fosil üzerine yapılan çalışmada bulunan bilim insanlarından biri olan Jesper Milàn'ın aynı zamanda iyi bir rock ve metal dinleyicisi olması bulunan bu fosile Serpula alicecooperi isminin verilmesine neden olmuş. 

Jesper Milàn

Bu süreci Jesper Milàn şöyle anlatıyor: "Fosili  araştırdığımızda bunun  yeni ve bilinmeyen bir serpulid solucan türü olduğunu anladık. Hem bir paleontolog hem de metal ve rock müziğin büyük bir hayranı olarak, fosilin adının Alice olmasını önerdim. Zaten bu araştırmaları yaparken laboratuarımda çoğu kez Alice Cooper müziği dinliyordum. "


Danimarka'daki Geomuseum Faxe'deki araştırmaları yapan
Palaentolog  Jesper Milàn aynı zamanda iyi bir rock dinleyicisi.
Resimde King Diamond ile birlikte


Bilim insanı Jesper, bu adın verilmesinin asıl nedenini ise söyle açıklıyordu:

"Yılanlı solucanlar ilk evrimleştiklerinde kendi yaşam tarzlarının öncüsüydüler ve yaklaşık 190 milyon yıl önce Jura döneminin başlangıcında okyanus ekosistemlerinde bol miktarda bulunan bir element haline geldiler ve bugün hala ortalıktalar. Alice Cooper da 1960'ların sonunda rock müziğine yeni bir soluk getirdi ve aradan geçen bunca zaman sonra da hala müzik yapmaya devam ediyor."


https://bnnbreaking.com/world/denmark/shock-rock-to-shock-fossils-alice-cooper-immortalized-in-190-million-year-old-worm-discovery


https://2dgf.dk/publikationer/bulletin/bulletin-volume-73-2024/#2 


 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...