29 Mart 2024 Cuma

AC/DC Bir Günde 1,5 Milyon Bilet Sattı

  


Mayıs ayında Almanya'da başlayacak olan "Power Up" turnesi için bilet satışlarındaki rekor ile AC/DC bu günlerde gündeme oturdu. 

 Grubun en son yaptığı turne 2016 yılında olmuştu. Aradan geçen 8 yıl sonra yeni bir Avrupa turnesi yapma kararı kolay alınmamış. Bu turne için iki önemli risk vardı. 8 yıl önceki AC/DC kadrosunda yer alan dünyanın en iyi ritm gitarcısı Malcom Young hayata veda etmişti, davulcu Phil Rudd şimdi grupta değil ... buna bir de vokalist Brian Johnson'un kulak rahatsızlığı sonucu geçen turneye grubun Axle Rose ile devam ettiği düşünürse, kadro konusu nasıl olacaktı. Buna bir de gitarist Angus Young'ın 68, Brian Johnson'un da 76 yaşında olması eklenince soru işaretleri artıyordu. Bunlar bir şekilde aşıldı ama böyle büyük bir turneyi yapmak için asıl büyük handikap başkaydı ve bu gerçekten turneyi zorlayabilirdi. Zira turnenin gerçekleşeceği Avrupa bu yaz iki büyük spor organizasyonuna ev sahipliği yapacaktı. Bunlar  Fransa'daki Olimpiyat Oyunları ve Almanya'daki Avrupa futbol şampiyonası'ydı. Dolayısıyla bu her iki organizasyon da tüm dünyayı buralara kitleyecekti.   

Bu handikaplar üzerine tartışmalar yapıldı ve turneye karar verildi. Turun organizasyonundan sorumlu olan  Chris Dalston ,AC/DC'nin 2024 turnesi için bilet satışları konusunda şunları söyledi:

 "Bu handikapları nasıl aşacaktık, bunu biletleri satışa çıkarmadan asla bilemezdik. Açıkcası o gece uyuyamadım bile, ne olacak diye çok gergindim.  Sabah 2:30 veya 3'te uyandım ve bilet satışları başlamıştı,  bazı konserlerin biletleri çoktan tükenmişti. Böylece rahatladım ama bir gün geçtikten sonra ise şoke olmuştum...  bir günde 1,5 milyon bilet satılmıştı!"

  "Bu şaşırtıcı bir şeydi ve büyük bir moral kazanmıştım. Çünkü AC/DC  bu işler konusunda çok titizdi ve taviz vermiyorlardı. Mesela  VIP yapmıyorlar. Dinamik bilet fiyatlandırması yapmıyorlar. Hatta bunları duymak bile istemiyorlardı. Dinleyici ise bilet fiyatlarının çok yüksek olmasından şikayetçi.  Bunu biraz zorlamamız gerekiyordu çünkü aksi halde turneye çıkmayı göze alamazlardı . Konserlerin bir gün verilip, üç gün grubun dinlenmesi gerekiyor, bu yüzden de devasa stadyum konserleri olmalıydı. Açıkçası AC/DC'nin bu konserlerde  keyif alması gerekiyor ki devamı gelsin.  Umarım keyif alırlar da devam etmelerini sağlarız. Önce Avrupa Turnesi'ni bir geçelim, 2025'de devamı gelir."


Efsanevi grubun mayıs ayında başlayıp ağustos ayına kadar sürecek olan "Power Up" Avrupa turnesinin kadrosu vokalde Johnson , gitaristler Angus ve Stevie Young , davulcu Matt Laug ve grubun turne kadrosuna eklenen son üye basçı Chris Chaney'den oluşacak. 

 

AC/DC'nin turnesi bu yaz Almanya, İtalya, İspanya, Hollanda, Avusturya, İsviçre, İngiltere, Slovakya, Belçika, Fransa ve İrlanda'da vereceği konserlerle gerçekleşecek. 


 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...