12 Mart 2024 Salı

ROD STEWART'la Yaşam Enerjisi Olarak SWING



Rod Stewart'ı sesiyle hep ayrıcalıklı bulmuşumdur ama öyle çok sıkı takipçisi de olmamışımdır. Hatta sevmediğim bir yanı da vardır... Ancak onun en sevmediğim yanı son 20 yıldır en sevdiğim yanı haline gelecekti. O yanı nedir derseniz, açıklayayım... Bence çok başarılı bir rock vokali  ve bu konuda çok önemli grup ve gitaristlerle ( ki rahmetli Jeff Beck yıllanmış yakın kankasıydı) çalışmış olmasına rağmen rock kulvarından hep uzak kalmıştır. Bence pop kategorisinde yaptıkları bile ufak bir göz kırpmayla rock'a dönüş yapmasını sağlardı. O her kategorinin dışında kalmayı esas alıyordu, hatta pop starlığında bile. İşte bu tavrına gıcık olurdum. Oysa 2002'den itibaren başladığı "The Great American Songbook" dizisi ile bu tavrını bu sefer de övgü haneme ekleyecektim. Son yıllarda eski rockçıların ilerlemiş yaşlarına rağmen gençlik yıllarını taklit etmesinden gına geldiği için Rod Stewart bana panzehir gibi gelecekti. O ne 1970'lerdeki rockçılığını ne de 1980'lerden sonraki disco pop starlığını bugüne taşıyor. O 2000'lerin başında başladığı kadife dokulu Broadway müzikalleri albenili işleriyle sesinin farklı lezzetlerini bizlere sunuyor. 

Bu haftalarda çıkan yeni albümünde ise Rod Stewart kadife dokulu bu tavrını 1950'lerin big band eşliğindeki caz vokaline yani swing'e taşıyor. Çok da iyi yapıyor doğrusu, evimin içi Rod Aga'nın kısık, çatlak, buğulu ve tabi ki çapkın sesiyle swing'le doluyor ki, bundan iyisi Şam'da kayısı. 

23 Şubat 2024'te çıkan "Swing Fever" albümünde Rod Stewart'ın işbirlikçisi Joss Holland da bir Britanyalı ve her ikisi de ABD menşeli caz müziğine swing bayrağını dikiyorlar. Holland's Rhythm and Blues Orchestra'sı 1950'lerin büyük caz orkestralarını günümüze taşırken, o dönemin şarkılarını yorumluyorlar.   

Rod Stewart ve Jools Holland'ın  'Swing Fever,' Albümü Şarkı Listesi: 

1. "Lullaby of Broadway"

2. "Oh Marie"

3. "Sentimental Journey"

4. "Pennies From Heaven"

5. "Night Train"

6. "Love Is the Sweetest Thing"

7. "Them There Eyes"

8. "Good Rockin' Tonight"

9. "Ain't Misbehavin'"

10. "Frankie & Johnny"

11. "Walkin' My Baby Back Home"

12. "Almost Like Being in Love"

13. "Tennessee Waltz"


 



 






Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...