11 Mart 2024 Pazartesi

STING Artık Üçü Birarada

 


Popüler cephede STING ne denli görkemli bir figürse de onun ismi geçince benim aklıma otomatikman The Police grubu gelir. Andy Summers gitarda  Stewart Copeland davulda ve sahnenin önünde de bas gitarı ve vokaliyle Sting... yani new wave, post punk dokulu harika bir rock triosu. 

Adam neredeyse 40 yıldır solo olarak Sting diye tanınıyor hatta The Police denince kaç kişi biliyor ve  ne anlıyor bilemem ama bana hep böyle gelir. 

Bu arada öyle yana yakıla... neredeyse her albümüyle tam tekmil dinlediğim bir grup da değildir The Police. 1978 tarihli ilk albüm "Outlandos d'Amour" ki o da "Roxanne" Abla'ya hürmeten, bir de 1983 tarihli son albümü "Synchronicity" ama bu sefer tümüyle hatmedilmiş olarak dinlediğim albümleridir ama onların üçlü olarak şekillenmeleri bana hep harika gelmiştir. 

Bu hali  o kadar kafama yer etmiştir ki, solo çalıştığı zaman bile Sting diyecekken, yanılıp The Sting bile dediğim olmuştur. 

Bu haftanın başında gelen bir haber, açıkcası her şeyi benim istediğim hale getirdi. Nasıl mı? O halde dinleyin... 

Bu Sting'in sonbaharda başlayacak turnesinin haberiydi. Sting bu konserlere 3.0 adını verdiği bir trio olarak çıkacak. Turne 17 Eylül'de Detroit'teki konserle başlayacak ve 13 Kasım'da da son bulacakmış.   Sting bu konserlere power trio olarak: bas gitar ve vokalde Sting, gitarlarda Dominic Miller ve davulda da Chris Maas olarak çıkacak. 

 



 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...