6 Mart 2024 Çarşamba

Seely Dan ile çalışan JIM BEARD hayata veda etti.



Steely Dan grubu ile birlikte çalan klavyeci Jim Beard, 63 yaşında hayatını kaybetti. 

Besteci, yapımcı ve aranjör olan piyanist,  ani bir hastalıktan kaynaklanan komplikasyonlar sebebiyle 2 Mart 2024 tarihinde hayata veda etti. 

Jim Beard, 2008 yılından sonra  Steely Dan'in turnesinde grupla çalışmaya başlamıştı. Bu yıl Eagles'ın veda turnesi "Long Goodbye"da grupla sahneye çıkan Beard, son konserini 20 Ocak'ta vermişti.

1960 yılında Philadelphia'da doğan Jim Beard, küçük yaşlarda  İngiliz klavyeci George Shearing'den piyano eğitimi aldı. Lise yıllarında ise caz  tromboncu Don Sebesky ile aranjörlük üzerine çalıştı. Üniversitede caz müzisyenleri Slide Hampton ve Red Rodney ile çaldı.

1985 yılında profesyonel olarak müziğe adım atan müzisyen, caz fusion çalışmaları üzerine yoğunlaştı.    

  John McLaughlin'in Mahavishnu grubunun turne üyesi olan Jim Beard,   saksafoncu Wayne Shorter, caz gitaristleri Joe Scofield ve Pat Metheny ile turnelerinde çaldı. 

Aralarında  Bela Fleck, Al Jarreau, John Mayer , Meshell Ndegeocello, David Sanborn, Esperanza Spalding ve Steve Vai'nin de bulunduğu  müzisyenlerle ortak çalışmalar yapan Beard,  2008'de Steely Dan tarafından turne klavyecisi olarak işe alındı; ayrıca Steely Dan'in kurucu ortağı ve gitaristi Walter Becker'in solo çalışmalarında da çalıştı. 

 


 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...