22 Şubat 2024 Perşembe

Alper Ersoy ilk single'ı "Dikilmez Kalpler"i çıkardı.



Alper Ersoy'un ilk teklisi (single'ı) "Dikilmez Kalpler" bugün tüm dijital platformlarda yayında.

İlk çıkışını yapan Alper Ersoy yeni bir isim ama solo olarak, zira o  çeşitli grup ve müzisyenlerle yaptığı çalışmalarla çok önceden beri müzik aleminin içinde. 

Haluk Levent, Ogün Sanlısoy, Murat Kekilli ve Halil Sezai gibi sanatçılarla çalışan Alper Ersoy, Orang Batı, Bowneck gibi metal topluluklarında da yer almış. 

Zaman içinde kendi parçaları birikince Alper solo kariyerine adım atmaya karar vermiş. İşte böylece ilk teklisi "Dikilmez Kalpler"i çıkartmış. Şarkıda vokal ve bas gitarı Alper Ersoy üstlenirken, Ozan Doğan Ariz gitarlarda,  Gökçe Dayanç  da bateride ona eşlik etmiş. 

 Duygusal atmosferi ile "Dikilmez Kalpler" bateri atakları ve bas gitar dolgunluğu ile harika bir alt yapı oluştururken vokal parçayı güzel bir şekilde işliyor. Bütün bunların her yanını akılcı kontürlerle resme dahil eden gitar bütünlüğü oluşturuyor. Nakarat bölümü ve sözsüz geri vokal fikri çok akılcı ve ferahlatıcı olmuş.  Parça duygusal ve günün moda tarzlarına uygun olmasına rağmen rock tınısını her haliyle hissettiriyor. Bu öyle bıçak sırtı bir durum ki, doz bir yana daha ağır bassa her an rock'tan çıkabilir. Ancak burada her şey dozunda gitmiş. 

Parçada Alper'in sesini çok güzel buldum, tok ve bas tonlarda harika bir ses yetisine sahip, ancak bunu kendinin de bilmesi gerekir. Bas ve bu tona yakın sesler ülkemizde ne acıdır ki o ses renginin güzelliklerinde kullanılmıyor. Buna sebep de çoğu zaman dışardan gelen etkiler oluyor. Alper gördüğüm kadarıyla sesini tanıyor ve ona uygun olarak vokal yapıyor ama gene o "bıçak sırtı" denilen yerde kalınabiliyor. "Cool" vari ses kullanımı gayet güzel ama bir an geliyor o moda arabeskvari tınıya kayacak diye insanın içi cız ediyor ama neyse ki olmamış, dilerim bundan sonrası da bu dozda gider.

"Dikilmez Kalpler" ile Alper Ersoy güzel bir başlangıç yapıyor. Parçayı dinlerken solo değil, bir grup dinliyormuş gibi oluyoruz. Bu uyumu sağlayan ekibi de buradan selamlarım. 

 Aptulika








3 yorum:

Adsız dedi ki...

Süper solo olmus👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾🥰🥰🥰🥰

Adsız dedi ki...

CANIM Alper'ciğim, gerçekten de çok ama çok harika bir çalışma olmuş. Seni ve tüm müzisyen kardeşlerimi, bütün KALBİMLE KUTLUYORUM....başarılarının daim olmasını diliyorum.
ZAFER

Adsız dedi ki...

Gerçekten harika bir şarkı, grup hissiyatı vermesi çok iyi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...