10 Şubat 2024 Cumartesi

Hafta Sonu Blues Perişan Kütüphanesi'ne Katkı 220


İzel Rozental
 "Benim Karikatürlü Evrenim"
  Kırmızı Kedi Yayınevi
  (1. Basım: Ocak 2023)

Bir ay önce Nejat (Yavaşoğulları) ile karşılaştığımızda bana, "Aptul keske yaşadıklarımızı bir yere not düşseydik." diye serzenişte bulunmuştu. Zaman içinde öyle şey yaşanıp, anılarda yok olup gidiyordu ki, sonrasında ise başkalarının yalan yanlış anıları ya da oradan buradan duyumlar  alınıp herkes bir şeyi tarih diye karşımıza çıkarıyor. Nejat haklıydı galiba, ilerde birileri olur olmaz şeylerden bir Bulutsuzluk Özlemi tarihi yazacaktır, neden olmasın ama işin özü Nejat'ın yaşadıklarında gizliydi ama onlar da bizlerle birlikte yok olup gidecek. 

Karikatürist dostum İzel, pandemi dönemindeki ev hapsinde kendi kendine bir nehir söyleşisi yapmış ve bunu da "Benim Karikatürlü Evrenim" adıyla kitap olarak çıkartmış. İlk duyduğunda insan kendi kendiyle söyleşi yapar mı? diyebilir ama ortaya çıkanı görünce iyi ki de yapmış diyoruz. 

İzel çok yönlü bir karikatürist, öyle ki Açık Radyo'da her hafta "Haftanın Karikatürleri" adıyla nefis bir radyo programı da yapıyor. Biz karikatüristlerin yazmayla arası biraz mesafelidir ama o tam tersine çizmekle kalmıyor yazıyor da. Onun yazdığı kitaplar da haylice yekünlü. 

"Benim Karikatürlü Evrenim" kitabı İzel'in karikatür serüvenini anlattığı gibi benim de karikatür hayatımın geçtiği zaman dilimini de sosyal, politik yanlarıyla da bizlere sunuyor. 
 
Aptulika



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...