12 Şubat 2024 Pazartesi

Turne Öncesi 2 Yeni AC/DC Elemanını Tanıyalım



 AC/DC'nin Avrupa Turnesi ve konser tarihleri açıklandı. Grubun bir diğer sürprizi de iki yeni elemanıydı. 

Aslında davulda Phill Rudd'un yerine Matt Laug'un geçtiği biliniyordu. 2023 sonunda Power Trip festivalinde uzun bir aradan sonra ilk defa konser veren AC/DC, başarılı bir stüdyo davulcusu olan Laug ile sahneye çıkmıştı. Ancak bunun kalıcı mı yoksa sadece o konserlere yönelik, yani geçici mi olacağı bilinmiyordu. Bugün grubun yaptığı açıklama ile Matt Laug'un AC/DC'nin bateristi olduğu kesinleşti.



55 yaşındaki  Matt Laug, öyle grup elemanı olarak değil, stüdyo müzisyeni olarak çalışan bir davulcu. 1986'dan bu yana alanında önemli ve de aranılan bir stüdyo davulcusu olarak bir çok ismin albümünde ve konserlerinde çaldı. Bu isimler arasında Alanis Morissette ,  Alice Cooper ,  SLASH'S SNAKEPIT , Vasco Rossi ve Tom Petty gibi birçok grup/sanatçı yer almaktadır. 

AC/DC'nin  uzun yıllar bas gitaristliğini yapan Cliff Williams, artık yorulduğunu belirterek emekliye ayrılma kararını vermişti. Yerine kimin geçeceği merak konusuyken, cevabı da bu sabah geldi. AC/DC ayrılan bas gitaristi Williams'ın yerine   Chris Chaney'i aldığını açıkladı. 



Chris Chaney kimdir? diye sorduğumuzda  Jane's Addiction grubunun basçısı cevabını alıyoruz. Ancak bu Jane's Addiction'un tekrar bir araya geldiği 2002 yılında yapılan bir katılımdı. Chaney'i daha sonra 2006 yılında Foo Fighters'tan Taylor Hawkins'in kurduğu Taylor Hawkins and the Coattail Riders grubunda gördük. Ancak Chris Chaney'in asıl alanı albüm kayıtlarında can kurtarıcı görevi yapan bir stüdyo müzisyeni olmasıdır. Berklee College of Music mezunu olan 1970 doğumlu Kaliforniyalı bas gitarist,  Joe Satriani , Joe Cocker , Shakira , Slash , Beth Hart , Adam Lambert , Alanis Morissette , Avril Lavigne , Bryan Adams , Sara Bareilles , Gavin Degraw , Cher ve daha bir çok ismin albüm kayıtlarında yer aldı. 


Evet AC/DC'nin iki yeni elamanını da kısaca tanıttıktan sonra bie yaza damgasını vuracak Avrupa Turnesi'ni beklemek düşüyor. Tabi boşa bekleyeceğiz ve gene turne programında Türkiye konseri yok. 



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...