13 Şubat 2024 Salı

Mike Zito, kanserden ölen eşine ithaf ettiği şarkı: "Forever My Love"



Geçen yılın en önemli albümlerini say deseniz ilk beşte yer alacak bir çalışmaydı "Blood Brothers". Blues rock gitarının iki ismi, Albert Castiglia ve Mike Zito güç birliği yaparak harika bir albüme imza atmışlardı. Bu "Kan Kardeşliği" öyle uyumlu bir birliktelik oluşturmuştu ki, insan ister istemez devamı gelsin istiyordu. 

 Albümün çıkışının ardında ortak turneye yapan iki gitarist başarılı konserler veriyorlardı. Ancak  Mike Zito'nun eşi Laura ani bir rahatsızlık geçirince gitarist turneyi yarım bırakmak zorunda kalmıştı. 

2023'ün Temmuz ve Ağustos aylarında Albert Castiglia turneye  gitarist Gary Hoey ile devam etti.  



 Mike Zito'nun karısı Laura Zito Haziran ayının ortasında  kemoterapiye devam etmek için Houston'a gittiğinde  doktorları ona artık tedavinin olamayacağını söylemişlerdi. Kanser o kadar ilerlemişti ki, kemoterapi sağlığını mahvedecek ve geriye kalan yaşam kalitesini de kaybedecekti.  Yaşadığı bu durumu Mike Zito, "Laura son 12 ayda çok mücadele etti. Bu durum karşısında turneyi bırakıp, eve gelip karım ve ailemle birlikte olma zamanım geldi. Birlikte ne kadar zamanımızın kaldığını bilmiyoruz ve artık ayrı kalmak istemiyoruz." diyecekti.   

Ocak ayında Mike Zito'nun eşi kansere yenik düşerek son nefesini verecekti. 9 Şubat günü Mike Zito kaybettiği eşi Laura'nun anısına "Forever My Love" isimli bir tekli (single) yayınladı. Bu parçayı Mike Zito, eşi hayattayken yapmış. 

İsterseniz bu parçanın öyküsünü de Mike Zito'dan dinleyelim:

“Bir sabah kahvaltıdan sonra elimde gitar, yanımda kahvemle oturuyordum. Bir akor çaldım ve ciğerlerimin sonuna kadar “Forever My Love” şarkısını söyledim. Laura odaya geldi ve “O da neydi? Bu yazacağın bir şarkı mı?” "Sanırım beğendin mi?" dedim. “Evet, çok beğendim” derken yüzünde heyecanlı bir ifade vardı.  Şarkı yazıldı ama bir yıl boyunca onu evde defalarca çaldım ve söyledim. Her sabah masaya oturup yüksek sesle şarkı söylerdim, o da dinlerdi. Bana şarkıyı ne kadar sevdiğini, gerçekten gurur duyduğunu anlatırdı. Bitmiş versiyonunu dinleyecek kadar uzun yaşayacağını umuyorduk ama bu olmadı. ” (1) 





(1)  https://bluesrockreview.com/2024/02/mike-zito-pays-tribute-to-late-wife-with-forever-my-love.html

 



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...