5 Şubat 2024 Pazartesi

Grammy Ödül Töreni Pazar günü yapıldı

 


Hayatım boyunca şu Grammy ödüllerinin beni hiç enterese ettiği zaman olmamıştır diyebilirim. Etrafıma baktığımda rock dinleyenler arasında da durumun benimkinden çok  farklı olmadığını görmüşümdür. Bu tip ödüllerden sinema alanındaki Oscar ödüllerini kim kazandı diye merak etmenin ötesinde Oscar ödül törenini naklen bile izleyen sinema meraklılarımız vardır ama Grammy için aynı duruma ( en azından rock türevi müzikler dinleyen için) müzikseverler açışından pek rastlamadım diyebilirim. 

Bir ara Jethro Tull Grammy'de En İyi Metal Performansı ödülünü Metallica'yı ekarte ederek aldı diye bir merak ve ilgi uyanmıştı ama o kadar.

Bu yılın Grammy ödülleri de geçtiğimiz pazar gecesi veridi ama isimlere baktığımda hiç bir ilgi duyamadım. Sadece rock değil caz alanındaki isimler de benim için kel alakaydı.

  2024 Grammy ödülleri Pazar akşamı Los Angeles'ta gerçekleşti ve sonuçlardan benim için en olumlu olan ödül Joni Mitchell'e verilen "En İyi Folk Albümü" ödülüydü.  O da artık ilerleyen yaşında ancak bu ödülü alabilmişti. 

Bu arada Metallica'da son albümü "72 Seasons" ödüle layık görülmüş. 

Ne diyeyim 2023'ün öyle güzel çalışmaları oldu ki burada bir tanesini bile görmemiz mümkün değil. 

Sözün son bölümü olarak, Bir Grammy daha geçti, neyse ki bu sefer de atlattık... diyelim. 

 



 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...