29 Şubat 2024 Perşembe

Kaybedenler Kulübü'ne Bir Kadınsı Dokunuş


 

Danielle Nicole'ün  “The Love You Bleed” albümünde genelde hep aşk ver ama bu aşk rocker duygusunda ve bira kokulu. 

Blues Rock vokali ve bas gitaristi Danelle Nicole ile tanışmaya hazır mısınız? 



"Aşk denen şeyin ne kadar değerli olabileceğini görmekten korktuğumuzu ve hazırlıksız olduğumuzu biliyorum." 

diyor Danielle Nicole, "How Did We Get To Goodbye" şarkısında. Yeni çıkan "The   Love You Bleed" albümünde yer alan bu şarkıya öyle bir kapıldım ki dinlemeden edemiyorum. Albümüm adına da bakarsanız Danielle bu aşk konusuna kafayı bir hayli takmış ama onun ki ağlak bir aşk değil kelimenin tam anlamıyla başına buyruk ve kadınsı bir dik duruşta. 

Danielle Nicole ismini ilk defa bu albümle duydum ve ilk önce sesine hayran oldum. Sonra onun aynı zamanda bas gitarist de olduğunu öğrenince merakım daha da arttı. Ben onu her ne kadar bu albümle tanımış olsam da Nicole, Grammy'e aday gösterilmesinin yanında bir çok blues ödülüne de layık görülmüş, sadece vokaliyle değil bas gitaristliğiyle de. 

Aileden müzisyen olan Danielle Nicole, bir blues gitaristi baba ile pop şarkıcısı bir annenin kızı. Zaten ilk müzik hayatı da anne, baba ve erkek kardeşten kurulu grupla başlamış. Ama o bir süre sonra kendi yolunu çizmek için bağımsızlığını ilan etmiş. Böylece 2015 yılında "Wolf Den" albümünü yapmış. Bu ilk albüm Spotify'da 7,5 milyon dinlenme toplamış ve Billboard'ın Blues listelerinde 2 numaraya yükselmiş. Bunu üç yıl sonra ikinci albümü "Cry No More" takip etmiş. Bu albüm de 10 milyondan fazla Spotify dinlenmesi almış ve Billboard Blues listelerinde 1 numarada yer almış ve "Contemporary Blues" kategorisinde Grammy Ödülü'ne aday gösterilmiş.

Forty Below Records'tan çıkan yeni "The Love You Bleed" albümünde yapımcılığını ise blues rock albümlerinin vazgeçilmez ve kalite çıtasının üstündeki prodüktörü Tony Braunagel üstlenmiş.  Vokal ve bas gitarda Danielle Nicole'e eşlik eden çok sıkı bir grup da yer almakta. Bunların başında da gitarist Brandon Miller gelmekte. elektro gitar, 12 telli ve akustik gitarın yanısıra geri vokallerde adeta Nicole'ün müzikal destekçisi ve sağ kolu olarak yer alıyor. Davulda Go - Go Ray, org ve piyanoda Damon Parker, keman ve çello ile de Stevie Blacke grubun elemanları olarak harikulade bir bütünlük. oluşturuyorlar. Aynı zamanda iyi bir davulcu olan albümün prodüktörü Tony Braunagel'da perküsyonu ile katkısını vermiş. 

12 parçanın yer aldığı albümde şarkıların genel konusu aşk, ayrılık, tutku ve kaybedilmişlikler. Ancak konunun bu bağlamda olması ağlaksı aşkların anlatıldığı ucuz pembe diziler aklınıza gelmesin; Nicole'un anlattığı aşklar rocker duygusunda ve kadın dikbaşlılığında... Hani bir anlamda "Kaybedenler Klübü"nün kadın hali gibi... Rock bar'ın önünde bir tartışma sonucu yaşanan ayrılık gibi bira kokulu asi ve tutkulu. İşin özeti Danielle Nicole bunu çok iyi anlatıyor, kendine has , yalansız, dolansız. 

Müzikal olarak baktığımızda Nicole'un sesi tek başına caz'a ve blues'a ideal uygunlukta. Yanısıra bas gitaristliğiyle de dikkat çekici ve rock duygusuna yakınlaştırıcı bir etkisi var. Yazıda daha önce sağ kolu dediğim gitarist  Brandon Miller ise Danielle Nicole'ün hem sesinin yapısını hem de şarkıların anlatımını daha netleştirmek için rotaları çizen bir kaptan gibi. Harika ama olması gerektiği gibi sololar ve karekteristik dokunuşlarla aldığımız gitar tadını doruklara çıkartıyor. Albümde benim en sevdiğim ve defalarca dinlediğim parça olan "How Did We Get To Goodbye" dediklerimi özetler gibi. Parçanın açılışından itibaren gitar dokunuşlarıyla davulla birlikte Danielle Nicole'ün sesini bize alta konulmuş bir halı şeklinde sunarken sonlara doğru akustik gitarın altta süzlen melodisinin üzerine harika bir solo yüklüyor... Öyle uzun da değil, kısa ama duygu yüklü. 

Aptulika




  


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...