24 Şubat 2024 Cumartesi

Ünal Vanii yeni single'ı "KUMSALDA"



Ünal Vanii'nin yeni single'ı dün yayınlandı. "Kumsalda" adını taşıyan çalışmada slow rock tarzında bir parçayla karşımıza çıkan Ünal Abi, vokalinin de gücünü bir hayli hissettirmiş. Özellikle ses kullanımının sadece yetenekle değil akılla da alakalı olduğunu gösteriyor. Oldukça rahat kullandığı sesini yüksek perdelere çıkarken de zorlamasız başarıyor. Usta olmak budur işte ve onlardan öğrenecek çok şeyimiz var. Rock vokalinin ıkınıp sıkınıp zorlama haykırışlarla olmayacağını gösterdiği gibi böyle duygusal bir parçada arabesk tınıya düşmeden yapabilmesine de şapka çıkarırım.

Ünal Abi'nin akustik gitarıyla başlayan parçada  Bora Özçoban'ın elektro gitar desteğine bir süre sonra Burak Büyükarhan'ın klavyesi de katılıyor ve en canalıcı yerde Derya Vanii'nin harika geri vokali parçaya nefes aldıran bir boyut katıyor. 

"Kumsalda" beni açıkcası çok etkiledi. Ünal Vanii'nin bestecilik yanını Erkin Koray için yaptığı şarkılardan da biliyoruz ama solo olarak yaptığı üç parçayı bugüne kadar single olarak dinleyebildik. Kim bilir onun heybesinde daha ne besteler vardır. Keşke onları da bir albüm halinde dinleyebilsek. Bu arada "Kumsalda" parçasındaki kadroyu da çok tuttum. Bence (nacizane fikrim) bu ekip korunsa harika olur, zira Ünal Abi'nin sesi ile çok iyi oturuyor. 


"KUMSALDA" single'ındaki kadro: 

Söz & Müzik : Ünal Vanii

Vokal : Ünal Vanii

Akustik Gitar: Ünal Vanii

Lead Gitar : Bora Özçoban

Gitar, Bas Gitar: Bora Özçoban

Destek Vokaller : Derya Vanii, Bora Özçoban

Davul : Murat Hiçdönmez

Klavye : Burak Büyükkarhan

Aranje, Kayıt, Miks : Bora Özçoban

Mastering : Bora Özçoban

Produktion:BDG Studyo




Yazımın sonuna bir ek olarak, Ünal Vanii ile ilgili son bir notu daha düşeyim. Onun Erkin Koray'ın son anlarına kadar grubunda devamlı eleman olarak kalan tek müzisyen olduğunu söylemeliyim. Ünal Abi, Erkin Koray'ın grubunda kimi zaman bas kimi zaman da gitarist olarak yer aldı. Bazı anlarda grup 5 kişi oldu bazı zaman da üç ama o her zaman vardı... Hatta  duo (ikili) olarak bile. 

Erkin Koray'ın ölümünden sonra birçok kişiyle röportaj yapıldı ama kimsenin aklına grubunun devamlı ve değişmeyen elemanına mikrofon tutmak gelmedi. 

Ben Erkin Koray'ın ölümünde bir iki ay sonra Ünal Abi ile röportaj yaptım ama ben de yayınlamayı geciktirdim. Şimdi aylar sonra o röportajı yayınlayacağım. Şimdilik planım bir hafta sonra olması, dilerim daha fazla geciktirmem. 

Aptulika 








Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...