29 Şubat 2024 Perşembe

ROCK FOR RONNIE

 


Hard Rock ve heavy metal'in en güçlü vokali Ronnie James Dio'yu bundan 14 yıl önce kaybetmiştik. Yaşamının son 6 ayında kanser tedavisi ile boğuşmuştu. Ancak o tedaviler sırasında kanser araştırmaları için bir vakıf kuran sanatçı buraya da yüksek bağışlar yapmıştı. Ölümünden sonra bu vakfı karısı Wendy Dio devam ettirecek ve bu konuda çok önemli çalışmalar gerçekleştirilecekti. 

Ronnie James Dio adına kanser için oluşturulan bu fon bu yıl Kaliforniya'da bir yardım konseri düzenleyecek. "Rock For Ronnie" adını taşıyan bu konser 19 Mayıs tarihinde Woodland Hills'teki Warner Center Park'ta gerçekleşecek. 

"Rock For Ronnie" etkinliğinin baş grubu Quiet Riot olurken, Lita Ford, DIO DISCIPLES , güneyli rock grubu Jason Charles Miller ve geçmişte Doug Aldrich , Steven Adler gibi ünlü müzisyenlerin de yer aldığı Eddie Trunk'ın All-Star Band'i , Chris Broderick , Phil Demmel , Dave Grohl , Adrian Vandenberg , Ricky Warwick , Jesse Hughes ve Brian Tichy gibi isimler konserde yer alacak.

 


Ronnie James Dio Stand Up And Shout Cancer Fund, efsane  şarkıcının anısına kuruldu. Özel olarak finanse edilen bir yardım kuruluşu olan bu fon, kurulduğundan bu yana 2 milyon doların üzerinde bağış toplanmış.  Toplanan paralar, Ronnie'nin son altı ay boyunca mide kanseri tedavisi gördüğü Houston'daki MD Anderson Kanser Merkezi'nin mide kanseri araştırma birimi olan TJ Martell Kanser ve lösemi araştırmaları Vakfı'nın kanser araştırma çalışmalarına adandı.   


"Rock For Ronnie" den elde edilen net gelirin %100'ü, farkındalığı artırma ve kanseri önleme, eğitim ve tedavi için araştırma için çok ihtiyaç duyulan finansman konusunda 14. yılında olan Dio Kanser Fonu'na gidecek .  



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...