19 Şubat 2024 Pazartesi

Genç Caz Müzisyeni ALP İNSEL'in İlk Teklisi: "My Foolish Heart"



Caz alanında genç bir yetenek olan saksafon sanatçısı Alp İnsel’ in ilk teklisi "My Foolish Heart" dijital platformlarda yerini aldı. 

 

 Müzik çalışmalarına erken yaşlarda başlayan Alp İnsel eğitimini klasik piyano üzerine yapmış. Ancak zamanla ilgisi caza yönelecek ve bu tutkusu onu saksafona yöneltecekti.       

Böylece Berklee Valencia ve ardından da İsviçre'de Basel Jazz Campus eğitim programılarını tamamlayacaktı. Bunların yanısıra da   Türkiye’deki önemli caz  müzisyenleri ile çalışmalarını sürdürdü.

Alp İnsel şimdilerde de ilk tekli çalışması olan ‘My Foolish Heart’ ı bu hafta  yayınladı. Victor Young'ın bestesi olan bu caz standartında güçlü bir yorum çıkartan İnsel'e  piyanoda Uraz Kıvaner, davulda   Mehmet Ali Şimaylı  ve basta da Baran Say eşlik ediyor. 

İlk tekli çalışması ‘My Foolish Heart’ı Caz'a ilk ilgi duymaya başladığı zamanlarda Bill Evans'ın yorumuyla dinlediğinde çok etkilenmiş olduğunu belirten Alp İnsel, “ Bill Evans’ın yorumu beni çok etkilemişti. Şarkının sözlerinde  aşkta zamanında darbeler almış bir kişinin yaşadığı duygunun aşk mı yoksa heyecan mı olduğu konusundaki çelişkisi ve hareketlerinde  temkinli davranması  konusunda kendine telkinlerde bulunması ortaya çıkıyor. Herkesin hemen hemen hayatının belirli dönemlerinde bu duyguları yaşaması ve bu duyguların böyle eşsiz bir melodide buluşması gerçekten şaheser bir baş yapıt ortaya çıkarıyor’ sözleriyle bu yapıtın etkisini anlatıyor. 

Alp İnsel'in bu çalışmanın prodüktörlüğünü Sabih Cangil yapmış. Bu çalışmayı bana gönderirken Sabih şöyle bir notu da düşmüş: "Alp İnsel isimli genç bir caz saksafoncusunun ilk single' ını yayımladım. İlk 2 parça cover olacak. Daha sonra da kendi bestelerini yayımlayacağız. Hepsi bir albüm olacak sonunda. " dedikten sonra da "Senin ilgini çekecek bir yapım. Dinlemeni öneririm. " diye eklemiş. 

Gerçekten ilgimi çekti, zira Alp İnsel 22 yaşında genç bir müzisyen  ama ortaya çıkan yorum gerçekten heyecan verici. Açıkcası devamını merakla bekliyorum. 

 Aptulika




Youtube:  https://youtu.be/wZhpxEZlYyE 

Spotify:https://open.spotify.com/intl-tr/album/23WWE1f1fz7LcEDNAJy0Ko?si=caiVLyDJSDmxAzF_11n67w

Apple Music: https://music.apple.com/us/album/my-foolish-heart-single/1728718102 

Deezer: https://www.deezer.com/album/542538592







 


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...