1 Nisan 2022 Cuma

Punk İkonu Sex Pistols TV Dizisi Oluyor.


 

Punk'ın en tanınan, ikonlaşmış grubu Sex Pistols'u konu alan TV dizisi "Pistol" 31 Mayıs tarihinde ABD'de yayına girecek. Yapımcılığını FX Networks'ün üstlendiği filmin yönetmenliğini Danny Boyle üstleniyor. Film ABD'den sonra  İngiltere, İrlanda, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve Singapur'da da gösterime gireceği açıklandı.

 Yapımcı firma dün twitter'dan yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sex Pistols, toplumu ve her şeyi değiştiren bir fenomendi. Onların çıkışıyla artık hiçbir şey eskisi gibi olamayacaktı."

Gitarist Steve Jones'un 2017'de yayınladığı anılardan yola çıkan TV dizisi, grubun Londra'da yerel bir kulüpte başlayan serüvenini ve punk ikonu haline dönüşmesini işliyor. 

Filmde Steve Jones'u Toby Wallace, Johnny Rotten'i Anson Boon, davulcu Paul Cook'u Jacop Slater, ilk basgitarist Glen Matlock'u Christian Lees oynarken daha sonra gelen basçı Sid Vicious'u da Louis Partridge canlandıracak. Filmde Sid Vicious'un kız arkadaşı Nancy Spungen rolünü ise oyuncu Emma Appleton ekrana taşıyacak. 

Grubun kurucularından vokalist Johnny Rotten Lydon kısa süre önce , dizinin içeriği konusunda kendisine danışılmadığını iddia ettiği bir davayı kaybetti. Lydon, Yahoo'ya, "Gerçekten tartışacak bir şey yok," dedi  . "Eğer Sex Pistols  efsanesini çöpe atmak istiyorlarsa, gidecekleri şey tam olarak bu gibi görünüyor." sözleriyle durumu protesto edecekti.


 * Haber : ultimateclassicrock.com 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...