10 Nisan 2022 Pazar

Günlük Değil, GÜNDELİK 0016


 John Patitucci, Amerikalı bir caz fusion bas gitaristi. Yamaha'nı altı telli bas gitarını çalma konusunda oldukça maharetli. Açıkcası bugüne kadar takip ettiğim ve çok iyi bildiğim biri değildi. İsmine yabancı olmamam, vakti zamanında TRT 3 caz programları ve tabii ki Stüdyo FM programlarındandır.

İşte bu usta caz müzisyeninin plağı üç saat öncesinden bendeydi ve bir saattir de evimde ikamet etmektedir. Açıkcası bu kapak resminden dolayı bu plağa da bakmayabilirdim ama albümün konuk müzisyenlerinden biri bu plağa ilgimi arttıracaktı. Patitucci'nin 1990 tarihli "Sketchbook" albümündeki müzisyenler arasında tenor saksafon ustası Michael Brecker vardı. 



Eve gelince ilk işim plağı pikaba koyup dinlemekti. İlk parça "Spaceship" ismini taşıyordu ve burada Michael Brecker konuk oluyordu. İşin ilginç yanı Brecker açılış parçası ile albümün bitiş parçası "Trane"de çalmıştı. Bu iki parçayı ilk olarak dinleyecektim. Şu sırada dördüncü defa dinliyorum ama bu iki parçayı. Yani eskiden barlara damsız girmek isteyen uyanıklar, kapıdaki görevliye, "Arkadaşa bakıp, çıkacağım" derlerdi ya benimkisi de o hesap.

Albümü tümüyle ne zaman dinlerim bilinmez ama Michael Brecker'ı çok özlemişim çok. Bu arada bu ustayı genç yaşında kanserden yitirdik ve ben de son yıllarında tanımıştım. Yaşasaydı daha çok şeyler yapacaktı lafı dillere pelesenk olmuştur ama Michael Brecker için bu çok doğrudur. Hatta onun için son nefesine kadar en güzelini yapmak için müziği bırakmamıştı, dememiz en doğrusu. 

APTULİKA

10 Nisan 2022

saat: 23.00


Bu arada şu anda albümün birinci yüzünü dinlemeye başladım. Yani endişe edecek bir durum yok.

saat:23.11



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...