3 Nisan 2022 Pazar

Beth Hart'tan Sessiz Video!



Eskiden plak vardı ve plağı kabından çıkarır, pikaba koyar dinlerdiniz. Bu da öyle bir tuşa basarak olmazdı, pikabın kolunu plağa yaklaştırır ve iğne ile plağın buluşmasını sağlardınız. Daha sonra kaset çıktı, bu sefer de kaseti koyup düğmeye basar dinlerdik. Sonra CD ile uzaktan kumanda ile işler biraz daha kolaylaştı. Şimdi ise müzik dinlemek için hiç bir materyal aracılığına gerek yok. Spotify vesaire gibi dijital dinleme siteleri var. Hatta bazı insanlar onlara bile gerek duymuyor , giriyor youtube'a görüntüyle birlikte istediğini dinliyor. Her şey kolaylaştı ama işin o eski büyüsü kalmadı hani. 

Durum böyleyken Beth Hart'ın yeni müzik videosuyla bizi şaşırtacaktı. 

Nasıl mı?

Habere kulak verin, o halde...

Bilindiği gibi Beth Hart son albümünde Led Zeppelin parçalarını yorumlamıştı.  "A Trubute Led Zeppelin" adını taşıyan bu albümde onun sesine en yakışan parça da "Black Dog" kavırıydı. Açıkcası ilk dinleyişte bu yargıya varmıştım, böyle düşünen sadece ben değilmişim ki bu parça albümden ilk defa video klibi yapılan çalışma oldu. Buraya kadar her şey normal akışında ama klibin başlamasıyla birlikte görüntü karşınızda ama müzik yok... yani sessiz sinema gibi sessiz video klip.    

Hart, klibin açılışında  "Yeni videoyu gerçekten görmenizi istiyorum" diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:"ama ne yazık ki sesi ekleyemiyoruz. Yani isterseniz 'sessiz' videoyu izlerken şarkıyı çalabilirsiniz.”

İtiraf etmem gerekir ki son zamanlarda en çok ve tutkuyla izlediğim video bu oldu. İlk önce videoyu başlatıyorum ve konuşma bölümünün bitiminde durdurup, diğer yandan albümdeki "Black Dog" parçasını başlamaya hazır bekletiyorum ve görüntü ile parçayı aynı anda basıp çalıştırıyorum.  Belki delilik ama sanki plak çalar gibi ya da kasetten dinler gibi. 

Bu arada bazı aklı evveller de  videonun kendi düzenlenmiş versiyonlarını müzikle birlikte yayınlamışlar.

Ancak siz gene de bu video klibin resmi olarak yayınlanan Greg Watermann'ın yönettiği klibini aşağıdan izleyebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...