27 Nisan 2022 Çarşamba

Autograph'in kurucusu bassist Randy Rand Öldü

 


Seksenlerin glam, hair metal grubu Autograph'nin elemanı Randy Rand hayata veda etti.

Autograph'ın  sosyal medya sayfalarına yapılan açıklamada,

 “Can dostumuz ve Autograph'ınin kurucusu da olan Randy Rand'ın beklenmedik vefatını duyurmaktan büyük bir üzüntü duyuyoruz” sözleriyle duyuruldu.  Grubun mesajı şu sözlerle devam ediyor: “Bu acı haberin üzüntüsünü yaşarken, Randy'nin son yıllarının bir müzisyen ve icracı olarak onun en mutlu yılları olduğunu bilerek biraz  teselli buluyoruz. O oldukça iyimser biriydi ve gruba pozitif enerji verirdi. Sahnede heyecanını hissederdiniz. Yeteneği ve performans gücüne bir de dinleyiciyle etkileşimi de eklenirdi."  



Autograph grubu 1983 yılında vokalist Steve Plunkett, gitarist Steve Lynch, davulcu Keni Richards, klavyeci Steven Isham ve bas gitarda da Randy Rand tarafından kurulmuştu. İlk olarak Van Halen konserlerinin açılışında ön grup olarak çıkan Autography, 1984 yılında ilk albümleri "Sign In Please"i çıkardı .  Billboard Hot 100 listelerinde bir anda 29. sıraya yükselen albümden “Turn Up the Radio” şarkısı da videosuyla MTV'nin vazgeçilmezi olacaktı.  

 Autograph , 1989'da dağılmadan önce , 1985'te "That's the Stuff" ve 1987'de "Loud and Clear" olmak üzere iki albüm daha yayınladı.

Grup dağıldıktan sonra müzikten kopan Rand, ticarete atılacaktı. Basçı, 20 yılı aşkın bir süredir el yapımı deri ürünler konusunda uzmanlaşmış bir işletme işletiyordu. Ancak, 2013'te Rand, Lynch ile yeniden bir araya geldikten sonra,  Autograph'ı tekrar kurmaya karar verdiler.  Böylece "Louder" (2016) ve "Get Off Your Ass" (2017) olmak üzere iki albüm yaptılar.  2019'da gitarist Lynch gruptan ayrıldı ama Rand yeni bir kadroyla grubu tekrar oluşturacaktı. Randy Rand ani ölümünden önce de grubun yeni çalışmaları üzerine yoğunlaştığı biliniyordu. 



 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...