3 Nisan 2022 Pazar

Günlük Değil, GÜNDELİK 0014



Bizim Geronimo (Yalnızkartal) ile Cenk (Akyol)'in futbol meraklarından hep illallah demişimdir. Hele Cenk yok mu, tam anlamıyla maçlardan sonra başka biri oluyor. Adam bir anda canavara dönüyor ve feysbuk klavyelerinden gürlüyor. Neyse ki Geronimo bu konuda biraz daha sakin. Ama ona da sarı ile kırmızı renkleri yan yana gösterdiğinizde arenadaki bir boğanın haline dönüyor. Eh anladınız her halde her ikisi de iflah olmaz bir şekilde Fenerbahçeli. Bu arada neyse ki her ikisi de siyah beyaz renge pek ses edemiyor (belki de benden çekiniyorlardır, kim bilir) . Bu arada Geronimo'nun mahlasında "Kartal" olması da ilginç hani... 

Dün her ikisi de benim dükkanın önüne konuşlanıp, cep telefonundan maç izlediler. İki azgın boğa Fener'in rakibi Galatasaray olmasa da, rakip takımın (sanırım Kayserispor'du) renklerinin de sarı kırmızı olması sebebiyle burunlarından duman çıkararak maçı izliyorlardı. Yahu çıkıp şunları odunla kovalayayım dedim ama elim varmadı. 

Bugün bir baktım, Geronimo kapının önünde . Aga bir güzel dükkanın önündeki ağaç gölgesine konuşlanmış, cep telefonundan maç izliyor. Bir ara geldi, benden cep telefonumu, "Senin telefon daha iyi fotograf çekiyor" diyerek istedi. Sonra dışarı çıkıp, izlediği cep telefonundan fotograf çekti. "Bizimki iyicene dellendi futbol maçından Fener'in gollerini mi çekiyor" dedim ama hiç bulaşmadım. Sonra benim telefonu getirdi maçını çay kahve ile izlemeye devam etti. Bu arada ben bıraktım kendi haline. Ama bunların futbol merakından gına geldi artık gına.

Sonra akşam ayrıldık, bir baktım ki, bizim Geronimo çektiği fotografı twitter'dan yayınlamış. Hemen telefona baktım benim kamerayla çektiği fotograf. Bu arada adamın günahını aldık, futbol değil bisiklet yarışı izliyormuş. Geronimo sana aşkolsun doğrusu ve helal olsun. Bu arada üstteki ve alttaki fotograf için de kutlarım.  Darısı Cenk'in başına, hayat sadece futbol değil di mi ama.

Bu arada Fener'in ve Galatasaray'ın bisiklet takımları var ise yandık ki ne yandık. 


APTULİKA


3 Nisan 2022

Saat: 22:34

*Bu arada Geronimo'unun bisiklet ile ilgili merakını unutmuşum. Kendisi Blues Perişan'a yazdığı yazıyı hatırlattı. Aşağıdaki linkte o yazıyı paylaşıyorum:

https://bluesperisan.blogspot.com/search?q=veledrom


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...