20 Nisan 2022 Çarşamba

Anthrax davulcusu Charlie Benante'den RUSH'a Saygı Duruşu

 


Anthrax'n davulcusu Charlie Benante, bu Cumartesi günü "Moving Pitchers" adındaki Rush tribute EP'sini (mini albüm) çıkartacağını açıkladı. 1.500 adet gibi sınırlı sayıda basılacak bu plakta Rush parçaları yorumlanıyor. 

Charlie Benante bu çalışmada Anthrax gibi o dönemin thrash metal devlerini de bir araya getirmiş. Testament'in gitaristi Alex Skolnick, Suicidal Tendencies'in basgitaristi Ra Diaz, Trans Siberian Orchestra'nın keyboardcusu Mee Eun Kim ve Amerikalı hard rock grubu Crobot'un vokalisti Brandon Yeagley bu çalışma için bir araya gelmişler. 



Charlie Benante bu fikri 2020'de geliştirmiş. O dönemde pandemi sebebiyle müzisyenler uzaktan kayıt yapmak zorunda kalmışlardı. İşte bu süreçte Rush parçalarını kavırlamaya ve bunları YouTube'tan paylaşmışlar. 

Davulcu Charlie Benante, dün instagram'dan yaptığı paylaşımda "Moving Pitchers" albümünün beyzbol temalı kapağını koyarak, albümü duyuracaktı. EP'nin arka kapağında da Benante, albümün oluşumunu da şöyle özetliyor:

"Bir yıl önce karantinadayken video çekme fikri aklıma geldi. Pandemi döneminin moral bozukluğunu yaşarken bir de (Rush'ın davulcusu) Neil Peart'ın ölümünü duymam beni iyicene alt üst etmişti.   Yaratıcı olmam ve bir şeyler yapmam gerekiyordu! Alex Skolnick (Testament) ve Ra Diaz (Suıcidal Tendencies) ile bir Rush şarkısı ve videosu yapmaya karar verdik. Sonunda 'YYZ'i yaptık.  "

Benante, Moving Pitchers'ın kapak yazısını da şu sözlerle tamamlıyor:

 "Elinizde tuttuğunuz şey, duygunun, kararlılığın, harika arkadaşların, harika müzisyenlerin ve Rush'ın ve tabii ki Neil Peart'ın sevgisinin doruk noktasıdır .

Bu Profesör'e ithaf edilmiştir."

Charlie Benante'nin Rush kavırlarından oluşan bu saygı albümü 'Moving Pitchers'ın şarkı listesi de şöyle:  

"Subdivisions"

"Red Barchetta"

"Freewill'

"La Villa Strangiato"

"YYZ"


 







Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...