28 Nisan 2022 Perşembe

Creedence Clearwater Revival'ın 50 Yıldır Kasada Saklanan Konseri !



Rock tarihinin en güzide grubu Creedence Clearwater Revival, şu sıralarda yeni bir belgesel filmle karşımızda. Grubun 1970 yılında Londra'da ünlü Royal Albert Hall'daki tarihi konseri etrafında   Creedence Clearwater Revival anlatılacak.

  Royal Albert Hall'daki Creedence Clearwater Revival konseri ilk kez tam tekmil yayınlanıyor. Ancak bu film sadece konser filmi olmayacak.  Grubun ilk çıkışından Woodstock'ta efsaneleşmesi, 1969'daki  yükselişine ve oradan da Avrupa'yı salladığı yıllara belgesel tadında gidilen filmde Royal Albert Hall konseri de tam olarak yer alacak. 

Belgeselde bir CCR hayranı olan Oscar ödüllü aktör  Jeff Bridges anlatıcı olarak ses verecek. Filmin yönetmenliğini Bob Smeaton yapacak. Biz Smeaton ismini daha öncede  The Beatles Anthology ve Jimi Hendrix'in Band of Gypsies - Live at Fillmore East'teki çalışmalarıyla da hatırlayabiliriz.

 Belgeselde, CCR konserlerinin kayıtları da dahil olmak üzere, daha önce hiç görülmemiş çok sayıda görüntü yer alacak. Orijinal Royal Albert Hall konser görüntüleri 50 yıl boyunca Londra'daki bir kasada saklanmıştı ve şimdi de bu proje için yeniden tamamen restore edilmiş.

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...