2 Nisan 2022 Cumartesi

Lynyrd Skynyrd, seçim mitinglerinde!



Şimdi bu yazıyı hazırlarken fonda Lynyrd Skynyrd parçaların çalıyorum. Öyle güzel bir gruptur ki, kulak vermemek olanaksızdır. Ama bu grubun "Güneyli" damarları çoğu zaman politik fikirleriyle aramda mesafeler oluşturur. Hoş onların bu yanı Ted Nugent kadar bodoslama ve sinir bozucu değildir ( Bu arada çok sevdiğim Ted Nugent'u artık dinleyemiyorum bile). Lynyrd Skynyrd'ın Amerikan sağına destek veren bakışıyla bir kere de ABD'nin Irak İşgalinde yaptıkları "Red, White, Blue" parçasıyla karşılaşmıştım. Bu işgale destek veren parçadaki sözlere ne kadar gıcık olsam da parçayı dinlerken eşlik bile edecektim. Ne yapalım," Gülü seven dilkenine katlanır" dedikleri gibi katlanacaktık hani ama diken dikenden öte bir şeydi... Fakat Lynyrd Skynyrd öyle güzel müzikler yapmıştır ki benim için bu yönüyle ayrıcalıklı kalacaktır. Eğer ki grubun bu yönü aklıma gelir kızarsam hemen bir başka Güney Rock efsanesi The Allman Brothers Band'i dinleyerek durumu kurtaırım. Allman biraderler benim için biraz daha sola yakın gibi gelir ya da ben öyle hissederim. Bir de her ne kadar Ted Nugent'tan vazgeçsem de Southern Rock aşkımı kolay kolay bitiremem gibi. 

Neyse bu girizgahtan sonra söz konusu haberimize gelelim...

Lynyrd Skynyrd 'ın vokalisti Johnny Van Zant ile  kardeşi, Donnie Van Zant (ki o da bir başka Güney Rock grubu olan 38 Special'ın vokalisti) , Florida Valisi Ron DeSantis'in seçim kampanyası için  "Sweet Florida" isimli bir şarkı yaptılar. 

Florida'da doğup büyüyen Van Zant kardeşler  Fox News'in televizyon röportajına konuk oldular ve Ron DeSaints'i desteklediklerini söylediler. 


 Van Zant kardeşlerin desteği bu kadarla kalmıyor... Southern rock efsaneleri, seçim kampanyası için de "Sweet Florida" isimli bir şarkı yaptılar. Lynyrd Skynyrd vokalisti Johnny Van Zant, bu parçayı bir iki saat gibi kısa bir sürede yaptıktan sonra hemen iPhone'a kaydetmiş. Ardından da kardeşini yanına alarak stüdyoya girip kaydetmişler. 

Adına destek parçası yapılan sağcı politikacı DeSantis'ı biraz tanmak istersek, şunları göreceğiz: Ron DeSantis, 2019'da vali olmasından bu yana, eski başkan Donald Trump'ın en büyük destekçisi olmuş bir isim.  COVID-19 salgını başladığında da yapılan güvenlik önlemlerine militanca karşı çıkmasıyla da tanınmıştı.  Geçen yıl, işletmelerin, okulların, yolcu gemilerinin ve devlet kurumlarının aşı kanıtı talep etmesini yasaklayan bir yasa tasarısını onayladı. Ayrıca kürtaja, Planlı Ebeveynliğe, silah kontrolüne ve Uygun Bakım Yasasına şiddetle karşı çıkıyor ve “ iklim değişikliğine inanan ” olarak etiketlenmekten duyduğu endişeyi dile getirdi. DeSantis bununla da kalmayarak geçen hafta,  anaokulundan üçüncü sınıfa kadar sınıflarda LGBTQ konuları hakkında eğitim verilmesini yasaklayan " Eşcinsel Deme " tasarısı olarak bilinen Florida eyalet yasa tasarısı HB 1557'yi de imzaladı .  

 Aşağıdaki videoda "Sweet Florida"'nın Van Zant kardeşler tarafından yapılan videosunu göreceksiniz. Johnny Van Zant klipte vali DeSantis'i stüdyoya davet etmiş ve birlikte sohbet ederek dinlemeye başlıyorlar.  Parçanın sonunda da ABD milli marşından küçük bir bölüm yer alıyor. Bu parça Lynyrd Skynyrd'ın konseer turnesinin playlistinde de yer almış, yani şimdiden dilimize takıldı, ilerde ne olur bilemeyiz. Ama bilinen bir şey var ki, Skynyrd Agaların müziğinden vazgeçilmiyor. Of ki de Of!

APTULİKA

*Haber: ultimateclassicrock.com    /    Fox News

 




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...