7 Nisan 2022 Perşembe

Pink Floyd'un Yeni Şarkısı Yayında!



 Pink Floyd'un 30 yıl sonra  yaptığı yeni parça bugün yayımlandı. "Hey Hey Rise Up" ismini taşıyan bu parçanın resmi videosu da Perşembe gece yarısından itibaren yayına girdi.  


Pink Floyd otuz yıl aradan sonra yeni bir single ile karşımızda. Efsanevi grup bu parçayı savaşın yıkımıyla yüz yüze gelen ve işgale karşı direnen Ukrayna halkını desteklemek için yaptı.   "Hey Hey Rise Up" adını taşıyan bu parçada grubun emektar iki elemanı David Gilmour ve Nick Mason'a uzun süredir Pink Floyd basçısı Guy Pratt ve Nitin Sawhney'in klavyelerde eşlik ediyor, hepsine Ukraynalı grup Boombox grubundan  Andriy Khlyvnyuk'un olağanüstü bir vokali eşlik ediyor. 

Tüm gelirler Ukrayna İnsani Yardımı kampanyasına gidecek olan parça  Andriy'in Kiev'in Sofiyskaya Meydanı'ndaki Instagram gönderisinden alınan vokallerini kullanarak hazırlanmış.  Dünya Savaşı sırasında yazılmış  bir Ukrayna halk protestosu şarkısı olan 'Oh, The Red Viburnum In The Meadow'  Pink Floyd parçasının adı, şarkının 'Hey, hey, ayağa kalk ve sevin' olarak tercüme edilen son satırından alınmıştır. 'Hey Hey Rise Up' klibi, ünlü yönetmen Mat Whitecross tarafından çekildi. Grup çalarken Andriy ekranda şarkı söylüyor. Ukraynalı bir gelini ve torunları olan Gilmour şunları söylüyor: “Birçokları gibi biz de bağımsız, barışçıl demokratik bir ülkenin tek bir kişi tarafından işgal edilmesi ve insanlarının öldürülmesinin bu alçak eyleminin öfkesini ve hayal kırıklığını hissediyoruz.”. Parça için umutlarından bahseden Gilmour, “Umarım geniş bir destek ve tanıtım alır. Ukrayna halkına yardım ve moral toplamak istiyoruz. Ukrayna'ya desteğimizi göstermek istiyoruz ve bu şekilde dünyanın çoğunun bir süper gücün Ukrayna'nın dönüştüğü bağımsız demokratik ülkeyi işgal etmesinin tamamen yanlış olduğunu düşündüğünü göstermek istiyoruz."

Şarkının videosunda Gilmour'un Ukraynalı gelinin çocuğu olan torunu da görünmekte. 

Single'ın kapağında yer alan ayçiçeği illüstrasyonu , Kübalı sanatçı Yosan Leon tarafından yapıldı. Kapakta böyle bir görselin seçilmesinin nedeni de ayçiçeğinin Ukrayna'nın ulusal çiçeği olması.  Rus askerlerine ayçiçeği çekirdeği veren ve onları ceplerinde taşımalarını, böylece öldüklerinde ayçiçeklerinin büyüyeceğini söyleyen kadına doğrudan atıfta bulunuyor. 



 Pink Floyd'un Ukrayna'daki yeni bağış toplama etkinliği  'Hey Hey Rise Up'ın resmi videosu. 

indirmek için: http://pinkfloyd.lnk.to/HeyHeyRiseUp



 Facebook http://smarturl.it/PF_FB

Twitter http://smarturl.it/PF_Twitter

Instagram http://smarturl.it/PF_Instagram

Spotify http://smarturl.it/PF_Spotify

YouTube http://smarturl.it/PF_YT

Apple http://smarturl.it/PF_Apple




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...