23 Nisan 2022 Cumartesi

Kara Kargalar ( Black Crowes ) 50 Yıl önceden selam getiriyor


The Black Crowes, 30. yılını “1972”  isimli bir  EP' ile kutluyor. “1972 yılı bir dönüm noktasıydı, şimdiye kadar yapılmış en iyi rock and roll şarkılarından bazıları o yıldan çıktı.” diyen grup, bizi 50 yıl öncesine yani rock'ın "Altın Dönemi"ne götürecek. Mayıs ayında çıkacak olan bu mini albümle ilgili bir haberi de Geronimo Yalnıkartal 'ın kaleminden okuyacaksınız.



Black Crowes ile 1972 yılına yolculuk



1984 yılında  her daim kurucu ve üye iki kardeş  Chris ve  Rich Robinson ve saz arkadaşları tarafından   kurulmuş olup, 1989  yılı Shake Your Money Maker isimli albümleri ile bizi mest etmiş,  The Southern Harmony and Musical Companion (1992)  ile  zihnimizde ve kalbimizde ki yerini pekiştirmiş , pek  pek çok sevdiğimiz  Black Crowes‘umuz; zaman içinde pek çok kez ayrılmış, yeniden bir araya gelmiştir. Aralarda  başta Chris birader olmak üzere  çokça  kaliteli ve verimli  solo işler üretmişlerdir. Her ikisi de  babadan ve damardan sıkı ve sağlam rockçulardır ve geçmişe saygılarını her daim göstermişlerdir.  Shake your Money Maker’ın 30. yılı turnesi için yeniden bir araya gelmelerinin üzerine bu defa da karşımıza sürpriz bir EP  ile çıktılar.   

The Black Crowes 11 Nisan da, 4 Mayıs'ta yalnızca Amazon Music'te dijital olarak ve 6 Mayıs'ta Silver Arrow aracılığıyla fiziksel olarak piyasaya sürülecek olan  “1972”  isimli bir  EP' yayınlayacaklarını duyurdu.  Projeden ilk parça  Amazon üzerinden piyasaya sürüldü bile, aşağıda yer alan linkten satın alıp dinleyebilirsiniz.  Parça  The Temptations'ın “Papa Was A Rollin' Stone” unun Black Crowes tarafından yapılan kavırını içeriyor . Ep ‘de  en iyi rock and roll şarkılarından bazılarının 50. yıl dönümünü kutlamak üzere seçildiği iletiliyor .

“1972” Ocak ayında Los Angeles'ta dünyanın en ikonik stüdyolarından biri olan Sunset Sound'da kaydedildi. Sunset Sound, Prince'in 1999'u, The Rolling Stones'un Let it Bleed'i, Love'ın kendi adını taşıyan LP'si ve daha pek çok ünlü albümlerin  yapımcılığını üstlendi. 

“1972 yılı bir dönüm noktasıydı, şimdiye kadar yapılmış en iyi rock and roll şarkılarından bazıları o yıldan çıktı.”

The Black Crowes'tan Chris Robinson, sözlerine böyle başlıyor albüm hakkında konuşurken  ve devam ediyor .

" Grubumuzu stüdyoda tekrar bir araya getirmek için bir rock and roll kutlaması gerekiyordu .  Bu kayıt, bizi iyi hissettiren bir şeye , sevgi ve bağlılıkla ilgili. Albümü tüm dünyadaki  hayranlarımıza da aynı şekilde hissettireceğini umuyoruz.” 

Albümde The Rolling Stones'un “Rocks Off”, Rod Stewart'ın “You Wear It Well”i , Little Feat'in “Easy To Slip”i,  T-Rex’in “The Slider”ı , David Bowie’den  “Moonage Daydream” ve de ,ilk piyasaya sunulan  The Temptations’un klasiği  “Papa Was A Rollin' Stone” yer alacak .

Basın açıklamasında Amazon Müzik  başkanı yardımcısı Stephen Brower,  “Black Crowes  tüm kariyerleri boyunca benzer çalışmaları ile ses getirmiştir  ve tüm bir hayran kuşağı  Otis Redding’in  ‘Hard To Handle’ ve  Bob Marley’in  ‘Time Will Tell’ ‘i ile onları  çok iyi hatırlar ,bilir ve saygı gösterir. ”
 “Müzikte gerçekten büyülü bir yıl olan 1972'yi yeniden hatırlamak ve yaşamak  için onlarla çalışmak mutlak bir heyecandı. Bu şarkıları üstlenebilecek ve bu kadar muhteşem bir şekilde üstesinden gelip yorumlayabilecek başka bir grup hayal edemiyorum.” 

The Black Crowes, EP'yi Los Angeles'ta Amazon Music'in Twitch kanalında Whiskey a Go-Go'dan canlı olarak seslendirecek.  4 Mayıs saat 19.00'da (Yerel saat ile ) 
Gösteri  ile ayrıca  ünlü mekanda  Little Feat  1972 yılındaki ilk performansının  50. yıldönümünü de kutlayacak.

The Black Crowes’un  “1972”  EP Parça Listesi :
“Rocks Off” (The Rolling Stones)
“The Slider” (T-Rex)
“You Wear It Well” (Rod Stewart)
“Easy To Slip” (Little Feat)
“Moonage Daydream” (David Bowie)
“Papa Was a Rollin’ Stone” (The Temptations)  ( Aşağıdaki linkten satın alıp dinlenebilir ) 

İpucu parçası : 11 Şubat ‘ta ki bir konser kaydıyla   Rolling Stones coverı  Rocks Off ‘u dinleyebilirsiniz


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...