16 Nisan 2022 Cumartesi

Günlük Değil, GÜNDELİK 0019

 


Bundan önceki "GÜNDELİK"lerde John Mayall'dan bahsetmiştim. İngiliz Blues'unun büyükbabası John Mayall, 88 yaşında yaptığı albümle, 18'lik bir delikanlının duygusuyla karşımıza çıkıyordu. 

Bu gece de okyanusları aşarak Amerika'ya gidiverdim. Orada da siyahi güzel bir insan gitarıyla bugün yolculuğuna yeni başlıyor gibi. Bu güzel adam Buddy Guy. Dile kolay gençliğini Modern Blues'un taşlarını döşeyen Muddy Waters'ın yanında geçirmiş biri. Sadece Muddy mi? Daha kimler yok ki...

Buddy Guy da şimdilerde 85 yaşında ve yola yeni çıkan biri gibi. 2015 yılında yaptığı "Born To Play Guitar" albümüyle B.B King'in ardından muhteşem bir saygı sunmuştu. O albümün finalinde yer alan "Come Back Muddy" ise Buddy Guy'ın büyük usta Muddy Waters ile geçen günlerine gidiyordu... Hem de ne gidiş, bir kulak verelim hele...


"...
Geri gel Muddy
...
Sana sözüm var
Çalmaya devam edeceğim."

diyordu bu güzelim parçada Buddy Guy. Bu parçayı yaptığı yıllarda yaşı 79'du ve yaşayan blues efsanelerinden biriydi. Şimdilerde bu usta 85 yaşında ve Muddy Waters'a söz verdiği gibi devam ediyor. 

Buddy Guy şimdi de Bobby Rush'ın 1971 yılı klasiği "Chicken Heads"ın 50 yılı sebebiyle Rush ile birlikte düet yaparak yorumladı. Bu parçanın videosunu falan yayımlamayacağım, bir zahmet o kahrolası kıçınızı kaldırında parçayı bulup dinleyin. 

APTULİKA
17 Nisan 2022
Saat: 00:57





 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...