7 Nisan 2022 Perşembe

Pink Floyd'dan 28 yıl sonra ilk kez yeni bir şarkı.



Pink Floyd yarın  Ukrayna halkını desteklemek için "Hey Hey Rise Up" adlı yeni bir şarkı yayınlayacak. 

"Hey Hey Rise Up", aynı zamanda Pink Floyd'un 28 yıl sonra yaptığı yeni orijinal bir müzik olacak. 



Pink Floyd yarın  Ukrayna halkını desteklemek için "Hey Hey Rise Up" adlı yeni bir şarkı yayınlayacak. "Hey Hey Rise Up", aynı zamanda Pink Floyd'un 28 yıl sonra yaptığı yeni orijinal müzik olacak. Bilindiği gibi grup en son 1994 yılında  "The Division Bell"i yayınlamıştı. 2014 yılında da grup "The Endless River" albümünü yapmıştı ama buradaki çalışmalar  hem "The Division Bell" oturumları sırasında kaydedilen müziklerden oluşuyordu hem de enstrümantaldi.   

Uzun bir aradan sonra çıkacak bu yeni Pink Floyd şarkısında  David Gilmour ve Nick Mason grubun klasik kadrosundan iki isim olarak yerini alırken, bas gitarist Guy Pratt ve klavyeci Nitin Sawhney'de kadroya katılıyor.  Ayrıca Ukraynalı grup Boombox'tan Andriy Khlyvnyuk da vokallere katkıda bulunuyor.

Grup, şarkıyı 30 Mart 2022 tarihinde kaydetmiş ve Khlyvnyuk'un vokallerini, Kiev'in Sofiyskaya Meydanı'nda şarkı söylerken Instagram'da paylaştığı bir gönderiden almış.

Aşağıda O instagram paylaşımını izleyebilirsiniz:

 


Ukraynalı bir gelini ve torunları olan Gilmour, yaptığı açıklamada, "Biz de pek çokları gibi, bağımsız  bir ülkenin işgal edilmesini ve bu aşağılık eyleminin öfkesini ve hayal kırıklığını hissediyoruz" dedi. 

Ukraynalı rock müzisyeni Andriy Khlyvnyuk ile Gilmour'un tanışması ilk kez bu instagram paylaşımı nedeniyle olmamış. Khlyvnyuk'tan ilk olarak 2015 yılında Londra'da, üyeleri çoğu zaman zulüm görme riskiyle karşı karşıya olan bir yeraltı tiyatro grubu olan Belarus Free Theatre'ı desteklemek için bir gösteride yer aldığında haberdar olmuş. O gece  Khlyvnyuk vize sorunları nedeniyle gösteriye katılamıyor, bu yüzden Boombox'un geri kalan elemanları  Gilmour'la birlikte sahneye çıkmış. İşte bu gecede Gilmour da  " Wish You Were Here " ı Andriy Khlyvnyuk'e adayarak seslendirmiş.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı haberleri çıktığında ise Gilmour, grup elemanlarının ve tabii Andriy Khlyvnyuk'in durumunu merak ediyor. O sıralarda grubun Amerika'da turnede olduğunu ama savaş çıkınca ülkelerine döndüklerini öğreniyor.  David Gilmour, daha sonrasını da şu sözlerle anlatıyor:  "Sonra Instagram'da, bu güzel altın kubbeli kiliseyle Kiev'de bir meydanda durduğu ve savaş nedeniyle trafik veya arka plan gürültüsü olmayan bir şehrin sessizliğinde şarkı söylediği bu inanılmaz videoyu gördüm. " 

Gilmour, Stevie Nicks , Brian May ,  David Coverdale ve daha pek çoğuyla birlikte Ukrayna'daki savaşa kamuoyu önünde tepki gösteren birkaç rockçıdan biriydi. Bu tepki şimdi de uzun bir aradan sonra gelecek olan yeni Pink Floyd şarkısının çıkmasına vesile oldu. 

Biz de bu yeni Pink Floyd şarkısını dinlemek için 8 Nisan 2022 'yi yani yarını bekliyoruz. 


 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...