31 Mayıs 2020 Pazar

Zerrin Mete yeni parçası "Paradoks"u yayınladı.



Rock müzik üzerine yazıp, çizen biri olarak alışkanlıklarım hep albüm üzerine olmuştur ama bu yeni dönemde "single" ya da Türkçe mealiyle "tekli" denilen yayınlama biçimine de şimdilerde alışkanlık sağladım. Bunda tabi korona günlerinin evci döneminin de etkisi oldu hani. Bu dönemin bir başka etkisi de ülkemizde yapılan yeni çalışmalara bodoslama dalmam oldu. Eh fena da olmadı hani, ülkemizdeki yeni müzisyenlerin heyecanı ve samimiyetini görebildim. 

Bu hafta karşılaştığım yeni bir çalışma da Zerrin Mete’nin yeni şarkısı “Paradoks” oldu.  Sözü ve müziği kendisine ait olan bu çalışmada ilk dikkatimi çeken vokalin zorlamasız ve ustaca kullanılması oldu. Ses rengine baktığımda Zerrin Mete keşke caz alanında da işler üretseymiş bile dedim. Sonradan Zerrin Mete'nin Senforock projesinde de yer aldığını öğrenecektim ki senfonik orkestrada dinlemenin tadına doyulmayacak bir vokal. 

Tabi ben ilk defa  Zerrin Mete ismiyle karşılaştığım için müzik dünyasına yeni adım atan biri gibi bahsettim. Oysa ki Mete, “Paradoks” ile müzik piyasasına hızlı bir dönüş yapmış ve bu yedinci tekliği olmaktaymış. Ayrıca Rockzen grubunun da solistliğini yürütmekteymiş. Bu da benim ülkemizde yapılan yeni çalışmalara ilgimi yitirmemden dolayı olan cehaletim...maruz görürsünüz artık. 
Aptulika 


Paradoks
Söz-Müzik: Zerrin Mete
Düzenleme: Çağdaş Yörük Pekçetin

Gitar: Mert Özkaya
Klavye: Çağdaş Yörük Pekçetin
Bas Gitar: Arda Algan
Davul: Umut Çılgın
Mix-Mastering: Volkan Yırtıcı

Yapım: Aşk Müzik Yapım





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...