24 Mayıs 2020 Pazar

Dandy Island'ın ikinci single'ı Cuma günü çıkıyor: "Lovin' House"


ilk teklisi "Monster in The Bushes"ı 25 Nisan 2020'de çıkartan Dandy Island grubu, önümüzdeki Cuma günü "Lovin' House" isimli ikinci teklisini çıkaracak.  


 Bora Özden, Ege Erdal, Adil Burak Aydın ve Efe Erdal'dan kurulu Dandy Island, Bora ve Burak tarafından kurulmuş. Bu ikiliyi bir araya getiren ve bu grubu kurmaya iten  David Bowie'nin "Space Oddity"si olmuş. Grup ismine gelince de Baudelaire'in modernist sanatçı tanımlaması "Dandy" etken olmuş. Onlar bu tanımı bir adaya taşımışlar. Kendi ifadeleriyle daha önce yaşadıkları fanusu kırdıkları bir ada.  

 İlk olarak "Monster in the Bushes" teklisini yayınlayan grup,   şimdilerde de "Lovin' House" teklisini çıkartmaya hazırlanıyor. Yaz sonuna doğru da üç şarkılarının olacağı bir EP (kısa albüm)yapmayı da planlıyorlarmış. 



*

"Monster in The Bushes", ritmik giden punk ile rock'n roll tadında bir parça. Bana gelen etkisi 70 sonu ile 80 başındaki İngiliz gruplarının NWOBHM (New Wave Of British Heavy Metal) tarzını hatırlatması oldu. 
Cuma günü çıkacak olan "Lovin House" ise ilk dinleyişte aklıma yer etti ve itiraf etmeliyim ki beni fena halde sardı. İlk tekliye göre daha yumuşak tonlu bir balad. Vokalin ses tonu bana 70'lerin sonundaki İngiliz gruplarını hatırlattı. Geri vokaller ise oldukça etkileyici ve de akılcı yerleştirilmiş. Eski rock dinleyicisinin de seveceği yer yer o eskilerin saykodelik rock havasını da hissettiren bir parça. Sona doğru geri vokallerin efekt etkili katılımı ve sonda vokalin konuşur gibi bitirmesi etkileyici olmuş. 
Tabi bu parçayı anlatmakla olmaz Cuma günü siz de dinlediğinizde daha iyi fikir sahibi olacaksınız. Bu iki parça yeni doğan bir grubun renkliliğini ortaya koyuyor ama bu kadar sadelikte rock yapmanın tehlikesi de tekrara düşmek ama şimdilik bu iki parçada bu olmamış, ilerde çıkacaklarda da bu başarılırsa harika olur. 

Bu kadar şey yazdığım için Dandy Island'dan çok iddialı ya da görkemli şeyler beklemeyin. Benim onlarda sevdiğim yanları varolan rock ortamımıza farklı bir yaklaşım sunuyor olmaları. (Ya da benim o 1970'lerdeki o rock havasını özlüyor olmam) Bakalım zaman ne gösterir.  

Aptulika 



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...