25 Mayıs 2020 Pazartesi

Caz davulunun "Nabzı" Jimmy Cobb 91 yaşında öldü


Miles Davis'in sadece caz değil müzik tarihine oturmuş albümü "Kind of Blue"nun kadrosundan hayatta kalan son eleman davulcu Jimmy Cobb, dün (24 Mayıs 2020 , Pazar) 91 yaşında hayata veda etti.  



Miles Davis'in efsanevi "Kind of Blue" albümünde davul tarzıyla müzik eleştirmenleri tarafından "Nabız" görevi gördüğü söylenen Jimmy Cobb, pazar günü Manhattan'daki evinde öldü. 



Karısı Eleana Tee Cobb'un yaptığı açıklamaya göre usta müzisyen akciğer kanseri sonucu hayata veda etmiş. 91 yaşında olan Jimmy Cobb caz'ın en önemli albümü olan Miles Davis'in "Kind of Blue"  kadrosundan hayatta kalan son elemandı.   

Jimmy Cobb, 1950'lerin sonlarında en popüler davulculardan biriydi. Erken yaşta başladığı müzik hayatında  kendisini bop öncüleri arasında buldu.  

Cobb 1929'da Washington DC'de doğdu, profesyonel kariyerine Billie Holiday ile başladı ve daha sonra tenor saksofoncu Charlie Rouse ile çalıştı. 

Yirmi bir yaşında New York'a taşındıktan sonra Cobb, Earl Bostic'in grubuyla bir yıl çalıştı ve ardından Dinah Washington, Cannonball Adderley, Dizzy Gillespie ve Stan Getz ile çalışmaya devam etti.

1958'de  caz davulcusu olarak üne kavuştuktan sonra Cobb, Cannonball Adderley ve John Coltrane'in yer aldığı Miles Davis grubunun önemli bir üyesi oldu.  

80'lerde ve 90'larda da düzenli olarak albümler kaydeden Jimmy Cobb, 2000'lerin ilk on yılında da çalışmalarını sürdürmüştü. 




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...