22 Mayıs 2020 Cuma

Eser Taşkıran soruyor: "Müzik bedava yapılan bir şey mi?"



 aptulika (@blues _ perisan)  Instagram Canlı Yayın'da bugün Eser Taşkıran konuğumuz olacak. 
Eser Taşkıran ismi müzikle profesyonel olarak ilgilenenler için "olmazsa olmaz" bir isimdir. Eski rock dinleyicisi de onu 1990'larda kardeşi Meltem'le kurdukları Egoist grubuyla hatırlayacaklardır. Ama biz Eser'in çok küçük yaşlarda başlayan müzikal yaşamına dünden bugüne şöyle bir (ama çok kısaca)  bakalım:

 4 yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü’ne girdi. 
13 yaşında  “Altın Çocuklar Yasası” ile devlet bursu kazandı. 
 14 yaşında ilk orkestra şefliğini yaptı.  
Henüz İtalyan Lisesi’nde ortaokul üçüncü sınıf öğrencisi iken ablası Meltem Taşkıran’la birlikte ilk grupları Gökkuşağı’nı kurdu. 
Grup Gökkuşağı ile 1987-1989 yılları arasında  müzik yarışmalarından ödüller kazandı. 
1990 yılında yine Gökkuşağı ile Polonya’nın Sopot kentinde yapılan Sopot International Music Festival’da ülkemizi temsil etti 
 1991 yılında Barış Manço’nun efsane grubu Kurtalan Ekspres’e katıldı. 
 1995 yılında yine Meltem Taşkıran’la Egoist grubunu kurdu. Egoist 1996’da“Artık Yeter” ve 1998’de de “Egoist II” albümlerini çıkardı.
  Çalışmaları arasında en önemlisi hiç kuşkusuz Barış Manço’nun 41 yıllık sanat hayatını ortaya koyduğu “Mançoloji” albümüdür. Eser Taşkıran bu albümün aranjörlük ve müzik direktörlüğü görevlerini üstlenmiştir.

 Eser Taşkıran bugün  Instagram Canlı Yayını'nda konuğum olacak. Eser'le bugün koronavirüs günlerinde müzik paylaşımları ve sanal konserler sebebiyle, kendi facebook hesabından paylaştığı, "Müzik bedava yapılan bir şey mi?" yazısı üzerine konuşacağız. 

Canlı yayını 
aptulika (@blues _ perisan)
hesabından izleyebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...