13 Mayıs 2020 Çarşamba

Byfuss'un Arkeolojik kazıda bulunan yazısı

Fotoğraf: Tarık Başoğlu

"Yürürken Müzik Dinleyen Adam" BYFUSS'un antik dönemde yazmış olduğu bir yazı Belgrad dolaylarında yapılan bir kazıda bulundu. Prens Mihailo'nun at üzerindeki heykelinin yakınında yapılan kaçak define kazısı zabıta tarafından tesbit edilince bu tarihi bulgu ortaya çıkacaktı. Heykelde atın üzerindeki Mihailo'nun sağ eliyle gösterdiği noktaya yapılan kazıda define değil ama insanlık adına daha önemli bir belge ortaya çıkacaktı. Arkeolog ve bilim insanlarının yaptığı açıklama ile bulunan belgenin Yürüyen düşünür Byfuss Bey'in bir Belgrad seyahatinde, yürürken dinlediği Whitesnake albümü yazısı olduğu anlaşılacaktı. A4 kağıda yazılmış bu yazının yanında, şişe içine konulmuş şöyle bir nota da rastlanacaktı: "Bunu harbiden göndermemişim, elden geçirip tekrar gönderiyorum." notu bulunacaktı. Bilim heyeti ve A4 kağıt uzmanlarının yaptığı inceleme sonucu şişenin içinde bulunan kağıttaki notun İstanbul'da bulunan Blues Perişan yayın grubunun ofisine gönderilmek için hazırlandığı ve yazının da aynı medya grubunun internet haber portal blogunda yayınlanmak için kaleme alındığı açıklandı. 
Bunun üzerine Byfuss ile görüşmek için Yürüyen Yazar'ın İstanbul'daki konutuna giden bilim insanları Byfuss'u oda içinde yürürken buldular. Bu kıvanç verici haberi yürüyen yazara müjdelediklerinde, koronavirüs önlemleri nedeniyle  taktığı maske sebebiyle onları göremedi ve maskeli yazıya devam etti. Kulaklığıyla dinlediği albüm hakkında da kesin bir bilgi verilemedi.
Şimdi biz de Blues Perişan olarak bu yazıyı yayınlamaktan gurur duyuyoruz. 



BELGRAD'TA YÜRÜRÜM, KULAKLIĞIMDA WHITESNAKE
... Bu arada börek harika   



Bu yazıyı bitirdiğimde çükübik 5, 70 TL idi, send düğmesine basmayı unutunca 7.TL yi buldu.

 Whitesnake 13. Stüdyo Albümü Flesh and Blood’ı yayınladı, bir öncesini hatırlamak isterseniz. 2015 The Purple album, aslında 1987’de ticari başarıyı bulduktan sonraki 6. albümleri.

 Ben Belgrad’da dolanmaya devam ediyorum, Tesla’dan sonra Whitesnake albümünü de anlatayım.


1-Good To See You Again: Şahane manzaralı tesisten çıkıp,bu sefer  Belgrad’ın daha turistik yerlerine doğru yürüyorum, 2015’de kadroya  giren Joel Hoekstra ve artık gediklimiz Reb Beach ‘in ortak besteleri,  Belgdrad’a 2. gelişim çok manalı bir başlangıç olmuş.

Evin manzarası

2-Gonna Be Alright: David Coverdale’in   konular belli 69 yaşına gelmişin  İsa’yı bulamadın bari artan gıda fiyatları  hakkında bir şarkı yaz,  şarkının  atışmalı solosu güzel.

3- Shut Up & Kiss Me: David Coverdale orijinal sesine bu şarkıda kavuştu, sert yapacam diye  boşuna böğürmeye ( ya da miyavlama ) çalışınca hiç dinlenmiyor,  zaten parayı bu şarkıya yatırıp klibi çekmişler.
Çok önemli not: Klipteki araba tanıdık.




4- Hey You (You Make Me  Rock): Belgrad’ın Pitoresk bir yapısının önündeyim, Hotel Moskova 1908’de açılmış başta ünlüler olmak üzere 45 milyon misafir ağırlamakla övünüyorlar, binanın ihtişamına ve güzel kafesine bakarken şarkı kaçtı gitti, çarpıcı bir şey olsaydı dikkatimi çekerdi herhalde.

Otel Moskova

5-Always & Forever: Neşeli bir şarkı, hemen kendini gösterdi, Coverdale “Hu Babe “bile dedi. Ilk dinleyişte nakarata eşlik edebiliyorsunuz.

6-When I Think Of You (Color Me Blue):  Albümün Is this love’u nu buldum , yanına  büyük de bir kitapçı buldum, vitrininde Stefan Zweig ve Sabahattin Ali kitapları olmayan bir kitapçı bulmak ne kadar zor biliyor musunuz?

7-Trouble Is Your Middle Name:  Göbek adı ile ilgili şarkılara bayılırım, Trouble Is Your Middle name çok tekrar ediyor ama beğendim  güzel riff, güzel solo.

8- Flesh & Blood: Albümle aynı ismi taşıyan şarkıya başlarken Ljupče Mihajlovski adındaki börekçi de durdum, bir arkadaşım tavsiye etti ben de okuyanlara ediyorum. 

9-Well I Never: Bir miktar Börekten sonra yürümeye devam ediyorum. Cumhuriyet meydanındaki Prens  III.Mihailo Obrenović heykelini görüyorum bir rivayete göre Osmanlı’ya kış kış diyormuş ve  elinin göstediği yer istanbul’muş hiç üzerime alınmadım, şarkıda güme gitti.

Prince Mihailo
10: Heart Of Stone: Bir özelliği yok, albümleri böyle gereksiz yere uzatıyorlar, herkesin bizim İstiklal Caddesine benziyor dediği,  Knez Mihailova Caddesindeyim evet benziyor daha önce geldiğimde de benziyordu, bizimkinden iyi durumda. 

11: Get Up: Ateşli bir Reb Beach Bestesi darken aklıma Sırbistan Ulusal  Müzesi geldi , sonunda açılmış, koleksiyonunda Klimt, Picasso, Rubens var ve görülmeye değer bir de Fresk Galerisi. Müziğe ara vereceğim şarkının solosu iyiymiş.

12: After All: Albümün  karakteristiğin dışında şaşırtıcı  folk şarkısı, adamın sesi güzel saygılı olmak lazım. Bu arada cadde bitti.

13: Sands Of Time: Kale Meydan’dayım  ağaçlar, park, tarihi yapılar, müzeler, manzara, satranç oynayan amcalar  ……  adamlar tam köşeye iki nehrin  birleştiği yere  şehri kurmuşlar.  Birde geri zekalı Hayvanat Bahçesi var.  Sands of Time değişik bir şarkı, işin içine kum girince illa çöl ve oryantalizm. 

Ustalar yeni bir şeyler yapınca mutlaka dinlemek gerekir ancak "Flesh And Blood" albümünü tekrar dinleyeceğimi sanmıyorum, Whitesnake dinlemek istersem herhalde Blues dönemlerini tercih edeceğim.
  
David Coverdale – lead vocals 
Reb Beach – guitars, backing vocals 
Michael Devin – bass, harmonica, backing vocals 
Tommy Aldridge – drums 
Joel Hoekstra – guitars, backing vocals 
Michele Luppi – keyboards, backing vocals

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...