30 Mayıs 2020 Cumartesi

Bob Kulick 70 yaşında öldü.


İyi ve aranılan stüdyo gitaristi ve prodüktör Bob Kulick, dün (29 Mayıs 2020) 70 yaşında hayata veda etti. Kiss, Meat Loaf, WASP ve Lou Reed ile de çalışan gitaristin ölüm haberini bir dönem Kiss grubunun gitaristliğini yapan kardeşi Bruce Kulick, facebook üzerinden yaptığı açıklama ile duyurdu. 



Bob Kulick, 1972'de Kiss grubu gitarist ararken yapılan seçmelere katılmıştı. Bu seçmelerde kazanan iki kişiden biri Kulick'ti ama grup Ace Frehley'i seçecekti. Ancak Kiss ile Bob Kulick'in dostluğu ve işbirliği ilerki yıllarda da sürecekti. Kiss'in "Alive II" (1977), "Unmasked" (1980) ve "Killers" (1982) albümlerinde Kulick 'in katkısı büyük olacaktı.

Kiss grubundan Ace Frehley, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, "Yıllar boyunca yaptığımız kayıtlarda ve konserlerde mükemmel bir gitarist ve stüdyo müzisyeni olarak emeği vardır." diyerek Bob Kulick'i anacaktı.

Bob Kulick'in yaptığı önemli çalışmalar arasında  Lou Reed'in "Coney Island Baby" (1975), Paul Stanley'in kendi adını taşıyan solo albümü (1978) ve hem WASP hem de Meat Loaf ile birlikte birkaç albüm sayılabilir. Kulick, kendi adına yaptığı solo albümü " Skeletons'u My Closet"ı  2017'de yayınlamıştı.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...