12 Mayıs 2020 Salı

Koronavirüs Günlerinde Hatırladıklarım ve Keşifler 53


1967'de kurulan Teksas dokulu bir saykodelik rock grubu olan Shiva's Headband'ın ilk albümü ile devam ediyoruz.



Kemani Spencer Efendi ve Zevceleri




Shiva's Headband
"Take Me To The Mountains"
(1969)
Capitol Records

1967'de kurulan Teksas dokulu bir saykodelik rock grubu. Austin eşrafından kemancı Spencer Perskin ile karısı tarafından kurulan gruba piyanist Shawn Siegel, gitaristler Kenny Parker ve Bob Tom Reed ile davulcu Jerry Barnett'in katılımıyla Shiva's Headband tam tekmil arzı endam edecekti. 
Shiva's (bu grubun ismini söylerken neden aklıma devamlı viski geliyor onu da anlamam hani) Headband, ilk olarak yerel bar ve klüplerde çalacaktı. Bu kendi halinde başlangıç , zamanla Steppenwolf, Janis Joplin, ZZ Top, Canned Head konser turnelerinde açılışta çıkmalarıyla büyük hedeflere yönelecekti. 
Böylece 1969 yılında bu ilk albümleri piyasaya çıkacaktı. Grubun saykodelik tarzı folk ve country'e dayanıyor. Ağırlıklı enstrüman ise keman.  Albümü dinleyişte ilk çarpan parça "Song for Peace" oldu. Bu parçayı daha önceden dinlediğimi sanmıyorum ama öyle bir tanıyor muşum gibi geldi ki. Hani üzerine bir grubumuz Türkçe söz yazsa, hafiften tegannili ve de yanık yanık okusa bir hayli tutan parça olur...bu arada kemanı hiç değiştirmeye gerek yok. Benim albümde tuttuğum belki de en blues yanı olan "Come with Me" oldu. Ancak bütünüyle baktığımda keman kullanımının rock ile buluşmasına harika bir numune oluşturuyor.
Jim Franklin'in yaptığı kapakla da önem kazanan bu albümü Açık Radyo'da Koyu Mavi isimli programı hazırlayan Gülçin Orgun sayesinde tanıdım. Gülçin bana grubu önermedi ama "Görme Biçimleri"nin plak kapaklarına ayırdığım bir programında incelemem için bana, "1000 Record Covers" isimli kitabı getirmişti. İşte o kitabı incelerken bu plağın kapağı dikkatimi çekmiş ve sonrasında da albümü bulup dinlemiştim. Albüm fena değil ama Jim Franklin'in yaptığı bu kapağı çok tuttum... Bilmem siz ne düşünürsünüz?

Aptulika
Koronavirüs Günleri



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...