5 Temmuz 2023 Çarşamba

Efsanevi stüdyo müzisyeni basçı Mo Foster'i kaybettik.

 


Efsanevi stüdyo müzisyeni basçı Mo Foster'i Pazartesi günü (3Temmuz 2023) 78 yaşındayken kaybettik. 

Şimdi bu haberi tesadüf eseri tıklayıp, buraya kadar okumuş olanlar varsa, "İyi de ne yapalım... tanınmamış adamların haberini yapmanın ne alemi var" ya da "ohoo... o kadar çok stüdyo müzisyeni vardır ki, hepsini nerden bilelim" diyecek ve habere bakmayacaksınız bile. 

Peki o zaman bende size, "Mo Foster'in çaldığı albümlerden birini mutlaka dinlemişsinizdir" demek yerine "kesinlikle onun yer aldığı birden fazla albümü dinlemişsinizdir " diyeceğim. 

Mo Foster 50 yılı aşan müzik hayatı boyunca Jeff Beck , Gary Moore, Gil Evans Michael Schenker Group, Phil Collins , Ringo Starr , Peter Green,  Eric Clapton, Joan Armatrading , Gerry Rafferty , Brian May , Scott Walker ,  Cliff Richard , Meat Loaf , Van Morrison, Dr John gibi grup ve sanatçıların albümlerinde çaldı. Bu albümlerin sayısı 350yi geçiyor. Bunun dışında bir çoğunun turnesinde de grup elemanı olarak yer aldı.   

Mo Foster için bas gitarist dedik ama o kelimenin tam anlamıyla bir multi enstrümantalist. Bas gitarın yanısıra gitar, kontrbas, mandolin, davul, perküsyon, piyano , org gibi enstrümanları ustalıkla çalan sanatçı aynı zamanda da iyi bir prodüktör. 


*


Aşağıda yer alan videoda Jeff Beck'in 1980 tarihli Yunanistan konserinde Mo Foster'i bas gitarda dinleyeceksiniz. Jeff Beck'in unutulmaz klasiği "Cause We've Ended As Lovers" a Mo Foster harika bir bas solosu da eklemiş. 





 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...