12 Temmuz 2023 Çarşamba

Hayatımız bundan sonra asla aynı olmayacaktı...


 TORONTO HAVAALANI'NDAN UÇAN DEYİŞİK ! 



Şimdi Cenk Akyol
“senin de hayranlıkların bitmiyor deyişik” diyecek ama, bu yazıya Tool hayranlığımdan bahsederek başlamak istiyorum. 

Tool’u ilk keşfeden ben değil, bu işlerin uzmanı kardeşim oldu, bir sabah uyandığımızda “Abla, akşam bir şey seyrettim, bundan sonra hiçbir şey aynı olmayacak” dedi ve bana bir gece önce seyrettiği Tool video klipini anlattı. Dediği gibi hayatımız bundan sonra asla aynı olmayacaktı. Her fırsatta bir Tool konseri görmek için dünyanın bir yerine uçtuk, Tool albümü almak için bir plakçıya girdik, Tool dinlemek için kulaklıklarımızı taktık, kendimizi Tool notaları içinde kaybettik. Çok da iyi oldu. 

Hayranı olduğum bir başka grup da Rush, ilk sahip olduğum albümlerden biridir grubun Power Windows albümü. Müziğe ulaşmanın şimdiki kadar olmadığı dönemlerde döne döne dinlediğim albümlerden biridir. Zaman içinde Rush ile tanıştıkça sevdiğim albümler ve parçalar da arttı. Grubun özellikle sevdiğim parçalarından biri de YYZ. 1981 tarihli Moving Pictures albümlerinden enstrümantal bir parça YYZ, Rush elemanlarının yaşadığı yerin yakınlarında bulunan “Toronto Pearson Uluslararası Havaalanı”nın uluslararası kodu. Gitarist Alex Lifeson’un aynı zamanda grubun pilotluğunu da yaptığı yıllarda bu YYZ mors kodlamasını duyup beğenir ve bundan bir beste çıkartır. Parçanın girişinde duyulan ziller işte bu havaalanı kodunun mors alfabesi koduna çevrilmiş halidir. Neil Peart ve Geddy Lee YYZ’yi bagaj etiketlerinde gördüklerinde her seferinde mutlu oluyorlarmış.

Parça Rush’ın konserlerinde davul sololarla zenginleştirilmiş olarak her seferinde çalınır. Parçanın canlı olarak son seslendirilişi ise 27 Eylül 2022 tarihinde Los Angeles’da oldu. 2022 yılı Mart ayında hayatını kaybeden Foo Fighters davulcusu Taylor Hawkins’i anmak üzere gerçekleşen konserde, Neil Peart’ün aramızdan ayrılmasından sonra sahneye çıkmamayı tercih eden Rush elemanlarına davulda Tool’un davulcusu Danny Carey eşlik etti ve ortaya bu harika görüntüler çıktı.





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...