2 Temmuz 2023 Pazar

Doug Deming ve grubu The Jewel Tones ile Basel'in Güzelliklerinde



T- Bone izindeki gitarıyla çok güzel bir etki bırakan Doug Deming, grubu The Jewel Tones'la 2002 yılında başladığı müzik kariyerine başarıyla devam ediyor. Az ama öz 4 stüdyo albümü yapan gitarist şimdi de bir konser albümüyle bizlerle. "Groovin' At Groove Now!"  ismini taşıyan bu albüm İsviçre Basel'de verdikleri konserin kayıtlarından oluşuyor. 

Konser bir kulüpte veriliyor ve bu yüzden de samimi bir hava var. Zaten dinlerken bu canlılığı hissediyor ve kendinizi o ortamda sanıyorsunuz. Albümde konserin verildiği kulübün yöneticisi Patrick Kaiser'in sunumuyla açılıyor. 

Doug Deming'in gitaristliğinin yanında vokali de çok güzel gidiyor. Grubu Jewel Tones de kelimenin tam anlamıyla adına yakışır bir uyum ekibi. Müziklerinin tınısı eskilerin swing'ini yaşatıyor. Jewel Tones sırasıyla şöyle oluşuyor. Dolgunluğu ve harika tonuyla  Andrew Gohman  kontrbasta yerini alıyor. Bir caz dokusundaki davuluyla Zack Pomerleau ritmik temeli oluşturuyor.  Ekibe nefeslilerle boyut katan iki saksafoncu Sax Gordon ve Terry Hank'ın yanına klavyede Bill Heid de katılınca muhteşem tonlar yerine oturuyor. 

Amerika Florida'dan gelen Doug Deming and The Jewel Tones, İsviçre'nin en güzel yeri Basel (ben gittiğimde hayran olmuştum bu kente.... dolayısıyla bu benim yargım)'de swing'i garanti samimi bir konser vermişler. Bunun bir konser albümü olarak yayınlanmış olması çok güzel, zira bende o atmosfere girmiş durumdayım. 



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...