26 Temmuz 2023 Çarşamba

John Mellencamp'ın son albümü için ne dediler...



 Silahlı şiddet dolu bir dünyada yaşamaktan kurtulmak için yapılan sorgulayıcı bir yakarış olan "Hey God" ve 20'li yaşlarında evsiz bir kadınla karşılaşmasıyla ilgili bir hikayeden yola çıkan şarkısı "The Eyes of Portland" ile bahar aylarında John Mellencamp'ın yeni albümünün çıkışından önce iki single olarak tanışacaktık. Sadece bu iki parçada bile yaşanan sosyal ve politik trajedilere çözüm olarak sunulan günü kurtaran politikalara sert ve sinirli bir karşı çıkış göze çarpıyordu. Sonra Haziran ayına geldik ve Mellencamp'ın "Orpheus Descending" albümü yayınlandı. Albümün tümüne bir baktığımızda 11 parçanın tümünde, toplam 50 dakikalık albümün her saniyesinde bir karşı duruş ve sinirli bir başkaldırış vardı. 

 Albümle ilgili bir Los Angeles gazetesi,  "Ayakları yere basan ve acı verecek kadar dürüst" olarak tanımlıyordu bu albümü. 

 

New Yorker dergisi Mellencamp'ın 2022 tarihli  albümü için "Strictly A One-Eyed Jack" için şu kritiği yapmıştı:

"Mellencamp dertlerin şairi, bu da onu bizim için uygun bir sözcü yapıyor."

 Biz gene John Mellencamp'ın yeni albümü "Orpheus Descending" ile ilgili yorumlara bakmaya devam edelim...

“Mellencamp bir sanatçı olarak kesinlikle uzlaşmaz ve boyun eğmez.”— Forbes

“Dinlemek için harcanan zaman kesinlikle boşa harcanmış zaman olmayacaktır.”—Associated Press

"Sesinin yanında slide gitar ve kemanla vintage tarzı bir blues durağı ve acı yalnızlığını ilan etse de, sonunda yanında bağıran bir kalabalık var."

— The New York Times

 

“Mellencamp, sorgulayıcı duygular uyandıran, müzikal açıdan zengin bir kayıt yaptı." — Rolling Stone

 

Mellencamp'ın müzikteki bu duruşu ona Amerikan folk müziğinin muhalif, protest abidesi Woody Guthrie adına verilen ödülünü takiben,  John Steinbeck Ödülü,  Americana Music Association'ın Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nün sahibi  de olmuştur. 

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...