16 Temmuz 2023 Pazar

1960 ve 70'lerin Silinmezlerinden JANE BIRKIN...



 Bu Pazar günü Jane Birkin'ın ölüm haberi gelecekti. 1960'ların sonu ve 70'lerin kahramanlarından biri daha dünyamızdan ayrılarak bizi yapayalnız bıraktı. 

Çocukluk yıllarımdan bu yana silinmezler arasındaydı Jane Birkin. 76 yaşında hayata veda etmesine rağmen hala güzelliğini koruyan sanatçı, 1970'lerin aydınlığını şimdiki dünyamızın bulanıklığına karşı bir bayrak gibi sallıyordu hala. 




Ölüm haberi gelene kadar Jane Birkin'ı hep Fransız sanırdım, oysa ki İngilizmiş.  Fransız oyuncu, şarkıcı Serge Gainsbourg ile olan evliliği sebebiyle onu hep Fransız olarak tanıdık.  

Gainsbourg ile birlikte seslendirdikleri 'Je t'aime... moi non plus' şarkısı da 1970'li yıllarda ülkemizde de çok dinlenen ve sevilen parçalardan olacaktı. O dönem çıkan Hey dergisinde bu şarkının bazı ülkelerde  radyoda yayınlanmasının yasaklandığı ve cinsel içerikli sözleri nedeniyle Vatikan tarafından kınandığını haberlerini okuyacaktım. O yıllarda bu haberlere bakıp, dünyada ve Avrupa'da (Vatikan'ı İtalya'ya bağlı sanırdım o zamanlar) ne geri ülkeler var derdim. 

 






Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...