24 Temmuz 2023 Pazartesi

Rock'a Göz Kulak Olmak... Ankara Nazım Hikmet Kültür'deydi: 22 Temmuz 2023!

 



Ankara'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde olunca etkinlik sonrası Nazım Ustanın dediği gibi
 "Dostların arasındayız/ Güneşin Sofrasındayız"
 misali oluveriyor insan. 
Tabi o gün hava sıcaklığının yüksekliğinde İstanbul'dan nemli ve hamur misali yola çıkarken Ankara'ya geldiğimizde gene şairin dediği gibi 
"Akın var akın / Güneşi zapt edeceğiz/ Güneşin zaptı yakın" 
diyorduk ve zapt ettik de galiba!
Ankara bir başka ve Ankara'da gene Rock bir başka güzel tınlıyor. 

Ankara'da olunca mutlaka bizi Birsel Harputlu karşılar. 


Trio yani üçlü benim için en ideal rock grubu ölçüsüdür...  ZZ Top, ilk kuruluşuyla Motorhead,  Rush, ELP, Cream, Taste, Police, Grand Funk Railroad ve devamı gelir.

Aklınızda olsun kalabalık bir masada rakı muhabbeti yapmayın. Onun en ideali üç kişilik bir masadır. Eğer her biri filozofsa beş kişi içebilirsiniz ama dört kişi de tehlikeli ve sorunludur. Neden mi? Dört kişi, çiftli rakamdır ve iki taraf birbirine bölünür ve her kafadan bir ses çıkar, muhabbet falan hak getire, kafa çacığa düşer ve ertesi günü baş ağrısıyla kalkarsınız. O zaman üç kişi yani trio harikadır. İşte böyle biz de bir anda BAM oluverdik ve kent kent gezmeye başladık, adeta bir turne gibi. 

Turne gibi dediğime bakmayın topu topu iki şehir, dört etkinlik yaptık ama bu iş bizi fena halde sarıverdi.  Meral'le İstanbul'a dönerken, "bir sonraki etkinlikte şunu da katalım" falan diye sohbetler bile eder olduk. Yani biz bu işi sevdik.


Ankara'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde olunca etkinlik sonrası Nazım Ustanın dediği gibi "Dostların arasındayız/ Güneşin Sofrasındayız" misali oluveriyor insan. 

En son geçen Cumartesi Ankara'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ndeydik ve bizi konuk etmeleri muhteşemdi. Hele o gelenler bize öyle coşku verdiki. Etkinlik sonunda oturup sohbet ettik ve doyamadık.

Birsel gibi Ankara dediniz mi aklıma Mete Öztürk geliverir.

Bu arada bu üçlü ne yapıyor derseniz? Evet ekinliğimizin ismi: ROCK'A GÖZ KULAK OLMAK ! Şimdi bazıları  bizim kendimizi bir halt sanıp "rock'a göz kulak olma" derdine düştüğümüzü sanır. Ama işin aslı benim daha önceden yaptığım "GÖRME BİÇİMLERİ" ile Bülent'in radyo programı "KULAK MİSAFİRİ"nin birleşiminden oluşan bir trio etkinliği. Yoksa kimseye hele ki ROCK'a  "göz kulak olma"  derdimiz yok. 

Bülent bu sefer "Radyo Tadında" sunumunu yenilemiş ve John Lennon'un son albümü üzerine güzel bir dinleti ve söyleşi gerçekleştirdi. 

İşte bu şekilde Ankara'daki etkinlikte Bülent sunumunu yenileyerek bu sefer John Lennon'un son yılları ve son albümünü ele alan dinleti ve sunum yaptı. 

Meral, rock'ın görsel yanını ele alan sahne kıyafetleri, giysiler üzerine güzel bir Görme Biçimleri yaptı. Bu arada pelerinler üzerine hazırladığı bölümde Metin Milli pelerini görselini unutması ayrı bir espri konumuzdu. Kızcağızın üzerine "Metin Milli'yi unutmasaydın" diye İstanbul'a gelene kadar az gitmedik. 


Ankara etkinliğimizi iki Nazım Hikmet Kültür Merkezli kahramanı biri resmin sol yanındaki Jethro Tull tişörtlü Yasin ile resmin en sağ yanında yer alan şapkalı olan arkadaş ( benim sima hafızam iyidir ama isim hafızam çok kötüdür. Bu yüzden çok özür dilerim) bizi inanılmaz bir şekilde ağırladılar. Binlerce teşekkür. 


En son ben de plak kapakları üzerine bir Görme Biçimleri yaptım. Ama en son sahneye çıkmak her zaman "assolist" hesabı olmuyormuş. Bizim çıktığımız sahnede bizden sonra konser olacağı için hızla hareket edecektik. Ara sıra Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ndeki arkadaşa "Kaç dakikam kaldı" diye sorup sorup devam edecektim. Ama playlisti tam tekmil sundum, hatta Bis bile yaptım.  

BAM trio olarak "Rock'a Göz Kulak Olmak" etkinliğinde Ankara'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde harika anlar yaşadık. Ankara gene de bir başka ve herkese buradan selam ederim. 

BAM Trio'dan Aptulika


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...