7 Temmuz 2023 Cuma

Üniversitede Tezinden Çıkan Grup: Delta Wires

 


Üniversitede öğretim görevlisisiniz ve bir tez hazırlarken kendinizi  bir anda bir blues rock grubu içinde bulsanız ve 30 yıl boyunca da konserler ve albümler yapsanız, bu duruma ne dersiniz ? 

İşte Delta Wires grubunun hikayesi tam da bu şekilde olmuş. 

30 yıl önce Kaliforniya'da Üniversite eğitimini tamamlayan. Ernie Pinata, yüksek lisans için bir tez hazırlamaya karar verir. Bu tezin konusu Mississippi Deltası'ndan Chicago'nun Güney Yakası'na kadar uzanan blues tarihi üzerine bir araştırmadır ve blues'un geçmişten bugüne evrimini araştırır. Bu araştırmanın sonunda da Güzel Sanatlar alanında yüksek lisans derecesini alır. Ancak kendisini de bir anda Delta Wires grubunda vokal yapıp armonika çalarken bulur. Aradan geçen 30 yılda ise sayısız konser ve 7 albüm yaparlar. 

Ernie Pinata'nın kurduğu Delta Wires'da gitarist Richard Healey, basçı Tom Gerrits, davulcu Tony Huszar ve klavyeci Richard Sylvester kadroyu tamamlıyor.

Grubun yeni albümü "If Somebody Told Me"de David Bowman (trombon), John Christensen (trompet) ve Caleb Murray (saksafon) ile nefesli desteği de sağlanmış.  


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...