3 Temmuz 2023 Pazartesi

Blaze Bayley, Iron Maiden'ın konserinde...


Blaze Bayley, geçtiğimiz Cuma günü (30 Haziran) İngiltere'nin Manchester kentindeki AO Arena'da yapılan IRON MAIDEN'ın konserindeydi.





1989 yılı falandı, Wolfsbane diye yeni bir grup çıkmıştı ve ilk dinlememle tutkunu olmam an meselesi gerçekleşmişti. Albümlerinin ismi "Live Fast, Die Fast"  falandı ve yanılmıyorsam da ilk çıkış yaptıkları çalışmaydı. Hani bazı grupları ilk dinleyişte bir elemana takılırsınız ve hemen "Kim bu?" dersiniz ya bende de öyle oldu. Grubun solisti hemen dikkatimi çekecekti ve bir hayli de Bruce Dickinson tadı da vardı. Bu bire bir yapılan bir taklit değil grubu tümüyle bir "ekol" olarak görmeleriyle alakalıydı. İşte Blaze Bayley ile ilk tanışmam böyle olmuştu. 



Sonra onu, 1994'ten 1999'a kadar Iron Maiden'in vokaline geçmiş olarak bulacaktık. Bayley hayallerinin yerine oturmuştu ama bu en büyük talihsizliği idi. Zira grubun efsanevi vokalisti (aynı zamanda  markası) Bruce Dickinson gruptan ayrılmış ve solo olarak yoluna devam ediyordu. Böyle olunca da Bayley ağzıyla kuş tutsa olamazdı, çünkü dinleyici Iron Maiden'a küsmüştü. Bu küskünlük sadece Bruce'un yokluğundan kaynaklanmıyordu, o dönem grubun gene marka isimlerinden Adrian Smith de ayrılmıştı. Ama gruba bu iki isim döndüğünde Smith'in yerine gelen Janick Gers grupta kaldı ve Maiden üç gitaristle devam etti ama Blaze Bayley (grup iki vokalli olamayacağı için) devam edemedi. 

Bugün 60 yaşına gelen Blaze Bayley solo olarak albümlerine ve konserlerine devam ediyor ama Iron Maiden fanlığı halen gençliğindeki gibi baki.



Blaze Bayley, geçtiğimiz Cuma günü  (30 Haziran 2023) İngiltere'nin Manchester kentindeki AO Arena'da yapılan Iron Maiden konserine bilet alarak gitti ve sıradan bir dinleyici gibi tribünlere oturup konseri izleyecekti. Ancak bu sırada konseri izleyenlerden bazıları onu farkedip fotoğrafını çekip, konser sonrası da sosyal medyalarından yayınlacaktı. 

Iron Maiden'ın eski solistinin stadyum tribününde konseri izlerken görenler bu fotoğrafları paylaşırken, grubun eski bir üyesini seyirciler arasında görmekten duydukları heyecanı da dile getirdiler.



 


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...