30 Ocak 2020 Perşembe

Kadro ve tarz değişiklikleri ile FLEETWOOD MAC - 2 . bölüm



... Ve Fleetwood Mac ikinci bölüm.

1973-74: Mick Fleetwood / John McVie / Christine McVie / Bob Welch



California'ya taşınan Fleetwood Mac, ilk US Top 40 albümü olan 'Heroes Are Hard To Find'ı kaydetti. Albümün liste başarılarına rağmen yapılan turnede düşük ücretli konserler ve iç çekişmeler, Welch'i hayal kırıklığına uğrattı ve gruptan ayrıldı. Grup yeniden inşa durumuna gelecekti.   



1974-87: Mick Fleetwood / John McVie / Christine McVie / Lindsey Buckingham / Stevie Nicks



Welch ayrıldığında, kadro arayışına giren Mick Fleetwood 1974 başlarında Los Angeles'taki Sound City Stüdyolarını ziyaret ederken Lindsey Buckingham'ın   'Frozen Love' şarkısını duyar.  Özellikle Lindsey Buckingham'ın gitar ve vokalleri dikkatini çekecekti.  Fleetwood, Buckingham'ı gruba çağırdı ama onun kız arkadaşı Stevie Nicks ile birlikte müzik yaptığını anlayınca "İkisini de alacağız!" diyerek durumu çözümledi. Bu basit ve tesadüfi karar, Fleetwood Mac'in en tanınmış ve uzun süre devam eden kadrosunu oluşturacaktı. 



1987-91: Mick Fleetwood / John McVie / Christine McVie / Stevie Nicks / Billy Burnette / Rick Vito



80'lerin başında, Fleetwood Mac popüler piyasada yükselişe geçti. büyük satışlar, çıkış turları ve daha önce çıkılmamış büyük turneler birbiri ardına geldi. Bu dönüşümde özellile 1977 albümü "Rumours" mihenk taşı olmuştu.  Ancak şimdi de grubun elemanlarının 1980'lerde solo çalışmalar yapmaları işi biraz sekteye uğratıyordu.  Bunun için de  'Tusk' albümü ile Mick Fleetwood elemanların deneyler yapıp kurtlarını dökmesini sağladı.    Gittikçe huzursuz olan Buckingham, 1987'de çıkan  'Tango in the Night' turnesine çıkacakken gruptan ayrılacaktı. Fleetwood Mac, Billy Burnette ve Rick Vito ile kadroyu oturttu.



1991-95: Mick Fleetwood / John McVie / Christine McVie / Billy Burnette / Bekka Bramlett / Dave Mason



Rick Vito 1991'de ayrıldı, ancak daha da önemlisi Stevie Nicks de grupla yollarını ayıracaktı.  Grup reform yaptığında, yeni bir vokalist ve gitarist vardı. Bir zamanlar Eric Clapton ve Duane Allman ile birlikte konserler veren ünlü ikili Delaney ve Bonnie'nin kızı Bekka Bramlett ve Traffic grubundan sonra başarılı solo çalışmalar yapan Dave Mason gruba katılmıştı.  



1997-98: Mick Fleetwood / John McVie / Christine McVie / Lindsey Buckingham / Stevie Nicks

Başkan Bill Clinton'un Beyaz Saray'a çıkışı için yapılan açılış galasında Buckingham, Nicks, McVie, Fleetwood ve McVie'nin yer aldığı kadro sahneye çıkacaktı. Bu 19 Ocak 1993'te bir defaya mahsus bir konserdi.  Böylece 1982'den beri ilk kez klasik dönem kadrosu sahnede bir araya gelmişti. 23 Mayıs 1997'de 'Dance' albümü geldi.  Konser kaydı, beş milyondan fazla kopya satan listelerde zirveye yerleşti.  



1998-2013: Mick Fleetwood / John McVie / Lindsey Buckingham / Stevie Nicks

Christine McVie, 1998'de sadece Fleetwood Mac'ten değil, müzik yapmayı da bıraktı.  'Say You Will' albümü ticari bir başarıydı. Ancak grup bundan sonra on yıl daha sessiz kaldı ve sonunda 2013'te 'Extended Play' EP'sini yayınladı.




2014-17: Mick Fleetwood / John McVie / Lindsey Buckingham / Stevie Nicks / Christine McVie

Eylül 2013'te Christine McVie, 'The Dance' turundan bu yana ilk kez Londra'daki O2 Arena'da bir gösteri sırasında eski grubuna tekrar katıldı. 2014 yılına kadar tam bir geri dönüş olduğunu açıklamıştı.   


2018 -2020: Mick Fleetwood / John McVie / Stevie Nicks / Christine McVie / Mike Campbell / Neil Finn






Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...