23 Ocak 2020 Perşembe

Cliff Burton'un babası Ray'in ölümü Metallica'yı yasa boğdu.


 Metallica'nın efsanevi basgitaristi Cliff Burton'ın babası Ray Burton 94 yaşında öldü.

Ray Burton'ın 15 Ocak Çarşamba günü ölümünün haberi, kızı ve Cliff'in ablası Connie Burton tarafından Pazar akşamı bir Facebook gönderisiyle yapıldı.   

Bu ölüm haberinin üzerine Metallica elemanları geçtiğimiz Pazartesi günü resmi web sitesinde Ray Burton'un ardından şunları yazacaktı: 

“Geçen hafta Cliff'in babası Ray Burton'un ölüm haberiyle inanılmaz üzüntü duyuyoruz. 38 yıldır Ray'ın enerjisi, bilgeliği ve ışığı bize çok şey katmıştı. Yaşam felsefesi, pozitifliği ve acımasız gülümsemesiyle har daim gençliğiyle hem inanılmaz derecede güçlü hem de örnek gösterilebilecek kadar dürüst bir insandı. Konser turnelerimizde ülkelerden ülkelere,  denizaşırı yerlere gittiğimizde  Ray'ın telefonlarıyla  gelen selamları, seyahatlerimize sıcaklık  katardı.  Metallica söz konusu olduğunda hepimizi kendi olarak gördü. Vefat ettiği için tanımlanamayan bir üzüntü ve kayıp hissi oldu bizde.  Ray'in 94 yıllık hayatıyla Ray bize çok şey verdi.  
 Seni seviyoruz Ray,
Huzur içinde yat." 

Metallica'da  James Hetfield ayrıca Ray'e adanmış dokunaklı bir şiir yazdı: 


"Mr. Ray Burton is a hero of mine
In earthly form, his end of the line
He weathered many a difficult storm
A strong compass 
true and gracefully worn
To his last breath, I’ve not met a more positive man
And to his son there was not a more loyal fan
So he leaves the material world to be with his sons and wife
I feel so very blessed to have had him grace my life
In earthly form, his end of the line
Mr. Ray Burton is a hero of mine

"May peace be yours.

"Love and Respect,

"James." 

Instagram'daki mesajında Metallica'nın davulcusu Lars Ulrich, Ray Burton ile beraber çekilmiş bir fotoğrafı paylaşarak, şunları yazdı:
 "Ray ... Adımını attığın her odayı aydınlattığın, hepinize pozitif enerji verdiğin ve hepimizi rahatlandırdığın için teşekkür ederiz. Huzurunda ... ve elbette, dünyaya Cliff gibi bir güzel insanı verdiğin  ve onun eşsiz yeteneklerinin çıkmasında destek olduğun için  teşekkür ederim. Onun yanında çalmak benim için bir onurdu. oynamayı ve ayakta durmayı onurlandırdım."


Grubun gitaristi Kirk Hammett ise Ray Burton'un aşağıdaki fotoğrafını paylaşarak şunları yazdı:

"Seni çok seviyoruz Ray...  Sen bize Cliff'ten sonra kalan bir parçaydın. Seni çok ama çok özleyeceğiz. ",



27 Eylül 1986'da Metallica İsveç'te konser vermek tur otobüsü ile giderken bir kaza geçirirler. Bu kazada sadece basçı Cliff Burton hayatını kaybeder.  24 yaşında olan küçük oğlu Cliff Burton'ın ölümünden sonra Ray Burton, Metallica'ya çok yakın oldu ve grubun en sadık destekçisi oldu. 

2009'da James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett, Jason Newsted ve Robert Trujillo'katıldığı, Metallica'nın Rock and Roll Onur Listesi'ne girmesi sebebiyle yapılan törene Cliff Burton'u temsilen babası Ray Burton da davet edilecekti. 
Törende mikrofona davet edilen Ray Burton, "Benim adım Ray Burton. Ben Cliff Burton'un babasıyım.”diyerek konuşmasına başlayacaktı.


Metallica sevenler 10 Şubat 2018 tarihinda Kaliforniya'daki yetkililere dilekçe yazarak, Cliff Burton'un doğum günü olan 10 Şubat'ı  Cliff Burton Günü olarak kabul ettirdiler.
Baba Ray Burton, bu olayın ardından şöyle diyecekti: “Cliff hayatta olsaydı, bu gün için yüzünde kocaman bir gülümseme yaşayacağından şüphe duymuyorum. 10 Şubat benim için her zaman çok özel bir gün oldu ve şimdi bu günü Castro Valley'deki herkesle paylaşmaktan onur duyuyorum. "

Ray Burton oğlunun plaklarından gelen telif ile lise müzik burslarını finanse ediyordu.   "Aldığım telifleri  Cliff'in gittiği  Castro Valley Lisesi'ne müzik için burs olarak veriyorum. Kazanan çocuklar her zaman yazıyor ve bana teşekkür ediyorlar. Ve bence Cliff muhtemelen parasıyla bunu yapmış olurdu, çünkü hiçbir şekilde eğitime karşı değildi. Çok hoşuma gitti. "


*


Yazının sonuna bizde şöyle bir not düşelim:

Cliff Burton ve babası iki güzel insan. Yaşadıkları kısa ve uzun yaşamda dünyaya kattıkları her şey için minnettarlık ve teşekkürlerle.
Cliff ve Ray Burton hatıranız hep yaşayacak. 


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...