27 Ocak 2020 Pazartesi

Iron Maiden'ın ilk vokalisti Paul Dianno'dan veda konseri


Iron Maiden'ın ilk vokalisti  Paul Di'Anno, 30 Ağustos'ta İngiltere Bromsgrove'deki Beermageddon Festivali'nde sahneye çıkarak son konserini verecek. Kanser olan vokalist, İngiltere'de bir yaz festivali konserinde hayranlarına veda edecek.



Paul Di'Anno, kanserle mücadele ediyor ve akciğerindeki apse de dahil olmak üzere bir dizi sağlık sorununu takiben doktorların tavsiyesi üzerine müziği bırakma aşamasına gelmiş. Iron Maiden'ın ilk döneminde vokali üstlenen Paul Di'Anno, İngiltere'nin Beermageddon Metal Festivali'nde 30 Ağustos'ta sahneye çıkarak veda edecek.  Di'Anno'nun bu konserde yıllardır seslendirmediği Iron Maiden şarkıları da dahil olmak üzere son konser için sürprizler de planlıyormuş. 

 61 yaşındaki şarkıcı çok sayıda sağlık sorunu ile boğuşuyor. 2016 yılında ciğerlerinde büyük  bir apse tespit edilmişti ve daha sonra  geçirdiği bir motosiklet kazasında her iki bacağında da diz protezi ameliyatı geçirmişti. En son konserlerine de bu yüzden tekerlekli sandalyede oturarak çıkmak zorunda kalmıştı. 

Di'Anno yaptığı açıklamada, “Tekrar sahneye çıkmak için aradan dört yıl geçti. Bu konser için hazır olmayı istiyorum ve bunu dört gözle bekliyorum. Ayağa kalkmak harika olurdu ama o da olmazsa sandalye ile çıkacağım.” sözleriyle durumu özetledi.



 Paul Dianno, 1981 yılı Iron Maiden albümü "Killers"dan adını alan  grubuyla bu konsere çıkacak. Killers grubunda Dianno'ya  davulda eski elemanlardan Doug Samson eşlik ederken, gitarlarda  Terry Rance ve Terry Wapram yer alıyor. 


30 Ağustos konserini duyuran Paul Di'Anno, eski günler için de açıklamalarda bulundu. Eylül 1981'de Iron Maiden'dan kovulduğunu söyleyen vokalist, grubun lideri Steve Harris'in bunu  uyuşturucu bağımlılığı iddiasıyla yaptığını belirtti. Bunun gerçek olmadığını iddia eden şarkıcı, "Iron Maiden'den ayrıldım çünkü çok Heavy Metal gidiyorlardı" dedi.
Paul Dianno,
"Iron Maiden para kazanma makinesidir ve bu konuda ben uygun değildim. Atılmam uyuşturucularla ilgili değildi. Öyle bir şey de yoktu zaten. Ama Iron Maiden ile birlikteyken uyuşturucu almanız gerekiyor çünkü onlar çok sıkıcı. Ama kullandığım tek uyuşturucu aspirindi, çünkü Steve başımı ağrıyordu." 
diyerek sözlerini tamamladı. 

* Rolling Stone, Kerrang, Planet Rock, Ultimate Classic Rock dergi ve internet sitelerinden 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...