16 Ocak 2020 Perşembe

Grand Funk Railroad 51. yılında turneye çıkıyor.


1970'i yılların unutulmaz grubu Grand Funk Railroad. İnanılmaz güzel albümleri ve ilk stadyum konserini verek bir izleyici rekoruna imza atmalarıyla efsaneleşmişlerdi. Hard rock'ın bu güzide grubu nedendir bilinmez 70'lerin ikinci yarısından sonra pek seslerini duyuramadılar. Bilenler onları kıyıdan köşeden takip etse de rock sahnesine yeni ismler çıkıyor ve onları gölgede bırakıyordu. Zaman içinde Grand Funk Railroad'ı unutmayan ve eski efsane albümlerinden vazgeçemeyen az ama hatırı sayılır seveni de olmuştur. Açıkcası ben de onları müziğinden vazgeçemeyenlerinden biriyim. O eski albümleri hala benim arşivimin vazgeçilmezleridir . Böyle olduğu için bu hafta çıkan, "Grand Funk Railroad 2020 Turnesine Çıkıyor" haberini görünce teklifsiz üzerine atıldı.

Efsane grubun ABD'de gerçekleşecek turnesi de 8 Şubat'ta başlayıp, Temmuz ayına kadar sürecekmiş.  

51. yılını kutlayan grup yılını bir grup  eski Kiss gitaristi Bruce Kulick , şarkıcı Max Carl ( 38 Special ) ve klavyeci Tim Cashion ile desteklediği kadrosunda Grand Funk Railroad'ın kurucuları  Mel Schacher (bas) ve Don Brewer (davul) emektar olarak yerini alıyor. Burada Mel Schacher ismi üzerinde duralım derim... zira Grand Funk Railroad, bas gitarı bu derece öne çıkartan ilklerdendir.



Grubun kurucu kadrosundan gelen basçı Mel Schacher yaptığı basın açıklamasında  “Grand Funk her zaman 'duygu ve müzik' ile ilgiliydi” dedi. "Şarkılarımız ve konserlerimizle canlanıyoruz.  71 yaşındayım ve hala bir grupta çalıyorum."

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...