11 Ocak 2020 Cumartesi

Rush'ın davulcusu Neil Peart için ne dediler.


Rush'ın davulcusu Neil Peart'ı 67 yaşında beyin kanserinden kaybettik. Onun ölümünün ardından bir çok rock müzisyeni saygı dolu açıklamalarda bulundu. 

Neil Peart'ın ailesi usta davulcunun 7 Ocak 2020 Salı günü beyin kanseri ile üç buçuk yıl süren mücadelesinin ölümle sonuçlandığını bildirdi. Bu açıklamadan birkaç dakika sonra,  Rush grubundan arkadaşları  Geddy Lee ve Alex Lifeson ortak bir açıklama yaptı: 

“Kalbimiz kırık ve derin bir üzüntüdeyiz. Salı günü arkadaşımız, ruh kardeşimiz ve 45 yılı aşkın grup elemanımız Neil'in beyin kanserine karşı verdiği  cesur savaşını kaybettiği haberini paylaşmamız gerekiyor. 
  Başsağlığı dileklerini ifade etmek isteyenler, bir kanser araştırma grubu veya kendi seçtikleri bir hayır kurumu seçebilir ve Neil'in adına bağış yapabilir. 
Huzur içinde yat kardeşim."

   
Foo Fighters grubundan Dave Grohl da iflah olmaz bir Rush hayranı.  Dave Grohl yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Bugün dünya rock and roll tarihinde gerçek bir devini kaybetti. İki sopa almak ve bir rüyayı kovalamak için nesiller boyu müzisyenleri (benim gibi) ortaya çıkaran bu insan milyonlara ilham kaynağı oldu. Radyolarımızı ve pikaplarımızı sadece davuluyla değil güzel sözleriyle de yöneten nazik, düşünceli, parlak bir adam. ”

Grohl sözlerine şöyle devam etti: 

“Gençken ilk kez "2112" albümünü dinlediğimi hala hatırlıyorum. İlk kez bir davulcuyu dinliyordum. Ve o günden beri müzik hiç aynı olmadı. Onun gücü, hassasiyeti ve kompozisyonu kıyaslanamazdı. Bir sebepten dolayı 'Profesör' olarak adlandırıldı ve hepimiz ondan çok şey öğrendik. ”

Foo Fighters davulcusu Taylor Hawkins basitçe şöyle dedi:
 "Neil Peart'ın Tanrı'nın elleri vardı. Hikayenin Sonu." 



Eski Dream Theater davulcusu Mike Portnoy , Rush davulcunun Cuma günkü ölümünden sonra “tüm zamanların en büyük kahramanlarımdan biri” diyerek Neil Peart'a vefasını sundacaktı.

“Neil Peart benim için her zaman bir akıl hocası ve bir kahraman olacak ve son 40 yıldır davulcu olarak benim üzerimdeki etkisinin ölçülmesi kesinlikle imkansız,” diye yazdı Portnoy.

“Ama bunun ötesinde, son 15 yıl boyunca, arkadaş oldu… her zaman böyle bir beyefendi ve zarif bir ev sahibi. ”


 KISS'den Paul Stanley,
 “Kesinlikle korkunç bir haber. Neal Peart yıllarca beyin kanseri ile savaştıktan sonra öldü.  Çok, çok üzgünüm ve şok oldum. ” 

 Gene Simmons şunları söyledi: “Dualarım ve Peart Ailesi, Hayranları ve Arkadaşları'na başsağlığı diliyorum. Neil nazik bir ruhtu. HUZUR İÇİNDE YATSIN" 

Black Sabbath'tan Geezer Butler basitçe şunu yazdı: “Neil Peart'ın öldüğünü duymak üzücü. HUZUR İÇİNDE YATSIN." 







Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...