2 Ocak 2020 Perşembe

2020'nin ilk albümü


Eğer bir gazetenin kültür sanat sayfalarını hazırlıyor ve yeni çıkan albümlerden sorumluysanız Aralık ayı oldukça kahredicidir. İlaç olacak bir albüm bulmanız çok zordur. Bu bekleyiş yeni yıla girilen ilk haftada sürer ama bu sefer de yılın ilk çıkacak albümlerinin peşine düşersiniz. Yılın ilk çıkacak albümlerini yakalamak artık sizin için dayanılmaz bir ava dönüşüverir. Neyseki bu sefer arayışım yeni kurulan bir grubun ikinci albümünü müjdelememe vesile olacaktı. Grup yeni ama elemanlarının yaşı 60'ın üstünde. Zaten artık rock yaşı 55 ile 70 arasında değişiyor ya neyse.

Yılların grubu Iron Maiden'ın beyni basçı Steve Harris'in yeni grubu British Lion, 2020'inin ilk albümünü çıkartmaya hazırlanıyor. Grubun  ikinci albümü olan  "The Burning" 17 Ocak'ta piyasaya çıkıyor. Albümün yayınlanışından bir gün sonra 18 Ocak'ta ABD'de bir konser turnesine başlayacak ve bu turne 20 Şubat'a kadar sürecek.

Brirish Lion'un şarkıcısı Richard Taylor yaptığı açıklamada, “Son birkaç yıldır Burning üzerinde çalışıyoruz ve herkes sonuçlardan gerçekten memnun. Bazı şarkıları son turlarda canlı olarak çalmaya başladık ve hayranlarımızdan harika bir tepki aldık, bu yüzden bu albümü dünyayla paylaştığımız için gerçekten heyecanlıyız. Ayrıca İngiltere ve ABD'de tekrar yola çıkmayı ve gösterilerde herkesi görmeyi dört gözle bekliyoruz. ” diye açıklama yapacaktı. 

Albüm Tony Newton tarafından Barnyard Studios'ta kaydedilmiş ve bestelerin tümü Steve Harris tarafından yapılmış. " The Burning" için güçlü hard rock melodileriyle dolu bir albüm tanımını yapan Harris  "Lightning" ve "Spit Fire" adlı iki şarkının da  ön siparişlerle hemen indirilebildiğini belirtti. 

Bütün bunlar olurken Iron Maiden ne yapacak derseniz... onlar kısa bir tatil yapacaklar gibi görünüyor ve şimdi Steve Harris'in gündeminde British Lion var gibi görünüyor.   

British Lion, 'The Burning’ albümü şarkı listesi:
1. “City of Fallen Angels”
2. “The Burning”
3. “Father Lucifer”
4. “Elysium”
5. “Lightning”
6. “Last Chance”
7. “Legend”
8. “Spit Fire”
9. “Land of the Perfect People”
10. “Bible Black”
11. “Native Sun”

British Lion ABD Turnesi 2020
1/18 – Orlando, FL, Ace Café
1/19 – Tampa, FL, Brass Mug
1/20 – Pensacola, FL, Vinyl Music Hall
1/22 – Houston, TX, Scout Bar
1/24 – San Antonio, TX, The Rock Box
1/25 – Dallas, TX, Trees
1/26 – Memphis, TN, Growlers
1/28 – Nashville, TN, The Cowan
1/29 – Joilet, IL, The Forge
1/31 – Cleveland, OH, The Odeon
02/01 – Lexington, KY, Manchester Music Hall
2/04 – Atlanta, GA, The Masquerade
2/05 – Jacksonville, FL, Jack Rabbits
2/08- Thur 13 –  Monsters Of Rock Cruise
2/15 – Fort Lauderdale, Revolution Live
2/18 – Greensboro, NC, The Cone Denim
2/19 – Lancaster, PA, Chameleon Club
2/20 – New York NY, Gramercy Theatre





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...