13 Ocak 2020 Pazartesi

14 Ocak 1969... Dave Grohl



Dave Grohl'u ilk kez Nirvana'nın davulunda görmüştük. Görmüştük diyorum ama aslında kimsenin gözü Kurt Cobain'dan başkasını görmüyordu ya o da başka.

Nirvana'ya çok fazla ısınamamıştım, bu yüzden de grup dağıldıktan sonra davulcusunun kurduğu grup Foo Fighters'la da pek ilgilenmemiştim açıkçası. 

Bir ara Billboard dergisi Türkiye'de de çıkar olmuştu ve orada ara sıra yeni çıkan albümleri yazdırıyorlardı. Editör bana yeni çıkan Foo Fighters albümünü, "Bu sana uyar" diyerek yazmamı önerdi. Fazla itiraz edemezdim, sonuçta iş iştir. Ama beğenmezsem eleştirebilirdim de. İşte böylece tanıştım Foo Fighters'la...Aslında Dave Grohl'la. 

Nirvana'da davulda yer alan Dave Grohl, Foo Fighters grubunda gitarda ve vokalde yer alıyordu. Sadece bunlar mı davul, vokal, gitarla kalmayıp bas gitar da çalıyordu. Söz yazarlığı da ayrıcalıklıydı. Yani ara sıra görüşsek de Dave Grohl, sevdiğim bir müzisyen olmuştu. 

Bu gün 14 Ocak ve bundan 51 yıl önce Ohio'da Dave Grohl doğmuştu. 

Aşağıda da Dave Grohl'ın yaptığı bir AC/DC yorumunun videosuna yer veriyorum... hem de vokalde Bon Scott'ın olduğu dönemden "Let There Be Rock" ile ona "iyi ki doğdun" diyelim.

Aptulika
aptulelcioglu@gmail.com
   


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...